Pretraga

Deset lekcija koje smo naučili iz horor filmova

A- A+

Poznata izreka kaže da se uči cijeli život. Mi bismo dodali da se ne uči samo iz knjiga. U životu se uči iz različitih izvora. Evo što smo sve o životu naučili iz horor filmova!

Flickr | srednja.hr

Izdvojeni članak

Evo što smo sve naučili iz američkih filmova

Što raditi kad nestane struje

Kada usred olujne večeri nestane struje, većina, realno, ostanete sjediti na mjestu, nadajući se da će baterija na laptopu trajati duže od pomrčine. Uz ovu sasvim normalnu reakciju, poželjno je dohvatiti i bilo što nalik oružju i sjesti u kut sobe gdje vam ništa ne može prići s bar tri strane. Ono što nipošto NE treba napraviti je otići provjeriti osigurače u mračni hodnik  naoružani samo baterijom. To je točno ono što demoni žele da napravite. Ne nasjedajte na jeftine trikove demona.

Nikad se ne tuširajte

Još jedna vrijedna lekcija iz horor filmova je da se nikada, nipošto ne treba tuširati. Tako budale završe izbodene. Nikada ne znate tko, ni što vas čeka iza stijenki. Pod tušem ste goli, ranjivi i nemate pri ruci ništa čime možete zatući psihopatskog ubojicu. Zapravo, nemojte uopće ulaziti u kupaonicu. Nemojte se umivati, jer tko zna što će stajati iza vas kada dignete pogled ka zrcalu.

Slušajte djecu

Ako vam klinac kaže da recimo, u njegovom ormaru živi kripi starica koja mu svake večeri krade čarape i prijeti da će mu pobiti familiju, nemojte ni slučajno pomisliti da je to samo lagano poremećeni izgovor za izgubljene čarape. Zapalite ormar po danu, iselite se iz kuće i pošaljite klinca psihijatru. Klinci su uvijek u pravu.

Izdvojeni članak

Konačno u budućnosti! Što se sve ostvarilo iz legendarnog filma ‘Povratak u budućnost’

Nemojte se seksati

Osim što seks može rezultirati različitim mukama u životu, od neželjenih trudnoća i infekcija do ludih bivših, oni koji su pozorno pratili horor filmove znaju da seks nosi i gore opasnosti. Ako ste u životu pogledali dovoljno hororaca, znate da su parovi koji se seksaju najčešće žrtve serijskih ubojica i različitih manijaka. Ljudi koji se seksaju često nisu svjesni svoje okoline i opasnosti koje ona skriva. Uvijek, ali uvijek budite spremni na borbu za život i smrt!

Ako je nešto napušteno, napušteno je s razlogom

Zamislite, primjerice, da hodate ulicom i sasvim slučajno naletite na napuštenu kuću ili ograđeno dvorište i eto, zasvrbi vas znatiželja pa uđete pronjuškati. Što god da vam se u tom slučaju dogodi, sami ste si krivi. Mislim, stvarno, što ste očekivali da će se desiti. Ako je nešto napušteno ili ograđeno, ne ulazite. Takva su mjesta gotovo uvijek domovi demona, mutanta kanibala ili tajni laboratoriji ludih doktora koji genetskim inženjeringom prave ljudske gusjenice.

Nazovite više tu j#$&/ policiju

Ovo je lekcija koju se uči uz najviše muke. I to ne muke jer je teška ili neshvatljiva, nego muke izgubljenih živaca zbog  glupih seks-bombi od 29 godina koje glume tinejđerke u horor filmovima. Ako misliš da je ubojica sjekirom u tvojoj kući, znaš tko je obučen da se nosi s tom situacijom? Tvoj dečko? On je ionako već vjerojatno zaklan na kauču. Ti? Što ćeš ga poprskati s prošlogodišnjim parfemom? Posramiti sa snappy komentarom o stylingu? Ne. Samo nazovi policiju glupačo. Mislim, jasno da scenarij u kojem protagonistica nazove muriju koja riješi stvar u 10 minuta nije baš materijal za Oskara, ali bolje i to nego ostati bez glave!

Izdvojeni članak

Srednjoškolci snimili film o položaju vršnjaka iz domova za nezbrinutu djecu

Preselite se

Znam da ste zadnju paru potrošili na idealan dom za vašu obitelj, ali dajte ne budite budale i čim primijetite nešto što nije uobičajeno, pakirajte kofere i selite se. Pod nešto što nije uobičajeno mislim na to da se na primjer vrata sama zatvaraju, da se bez razloga čuje rendom kripi glazba, da vas budi plač nepostojeće bebe ili da vas nevidljivi demoni noću povlače za noge. Takve stvari.

Nemojte ići ništa provjeriti

Sjedite sami dom i gledate film kada čujete neko šuškanje u vrtu. NEMOJTE IĆI PROVJERAVATI ŠTO JE. Što ste mislili, netko zakopava milijune u vašem dvorištu i rado će ih s vama podijeliti? Ne, kretenu, normalno da je ubojica. Nemojte dirati ni otvarati ništa za što ne znate što je ni odakle dolazi. Ne otvarajte sanduke na tavanu. Pustite ta jaja koja ste našli u svemirskom brodu na miru. Ne javljajte se nepoznatim brojevima poslije ponoći. Znatiželja je ljudski neprijatelj broj jedan.

Ubijajte dva puta

Kada ste e već našli u situaciji da nekoga ili nešto morate ubiti, ubijte dva puta. Ako niste dvjesto posto sigurni da je mrtvo, nije mrtvo. I kad to nešto ubijete, nemojte stajati iznad toga i gledati je li mrtvo. Nije i zgrabit će vas za nogu.

Nikad ne pretpostavljajte da je sve gotovo

Nije. Čak i kad ste drugi puta ubili zlikovca, pobjegli iz opsjednute kuće,okupljeni policajci su vas ogrnuli dekom i dali topli čaj a s neba su počela padati slova odjavne špice, i dalje nije kraj. Mislim je. Do sljedećeg nastavka.