Pretraga

Dokaz da se trud isplati: Batmobile našeg mladog inovatora dobio prestižnu nagradu

A- A+

‘Uradi sam’ Batmobile tvrtke CircuitMess iza koje stoji karlovački mladi inovator Albert Gajšak, dobio je nagradu za najinovativniji licencirani proizvod. Radi se o prestižnoj nagradi kojom se ne može svatko pohvaliti.

Foto: CircuitMess

Tvrtka CircuitMess mladog karlovačkog inovatora Alberta Gajšaka, pokrenula je crowdfunding za ‘uradi sam’ pametnu igračku Batmobilea još u listopadu 2021. godine. Gotovo godinu i pol kasnije, ova zanimljiva STEM igračka dobila je prestižnu nagradu koje se ni sam Batman ne bi postidio.

– Oduševljen sam što mogu objaviti da je CircuitMess Batmobile nagrađen nagradom za najinovativniji licencirani proizvod na godišnjem samitu potrošačkih proizvoda Warner Brosa. Veliko hvala Elc Brands timu i svima ostalima koji su nam pomogli da realiziramo ovaj projekt, napisao je Gajšak na svom Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Albert Gajšak (@albertgajsak)

Gajšak je također napomenuo da će se Batmobile konačno početi isporučivati svima onima koji su ga prednaručili. Prema službenoj stranici CircuitMessa, takvih je čak 2.561. Riječ je, podsjetimo, o STEM igrački za čije slaganje nije potrebno imati prethodno iskustvo ili znanje. Set sadrži detaljne upute koje mogu pratiti svi stariji od sedam godina.

Kao što smo pisali u našem tekstu još 2021., sastavljanjem ove STEM igrače učit ćete o programiranju mikroračunala te tehnologiji autonomnih vozila. Unutar CircuitMess Batmobilea nalaze se tri procesora – jedan dvojezgreni središnji, jedan pomoćni i jedan koji obavlja obradu računalnog vida. Igračka ima i kameru, Wi-Fi, Bluetooth i niz drugih tehnologija.

Podsjećamo također da je mladi inovator Albert Gajšak gostovao i u našem podcastu, kojeg možete pogledati na poveznici ispod.