Pretraga

Domaća influencerica otkrila razliku studiranja u Francuskoj i u Hrvatskoj: ‘Referada kasni do 40 minuta na posao’

A- A+

Domaća influencerica Lorena Farkač, već tri mjeseca studira na učilištu u Francuskoj te je odlučila sa svojim pratiteljima usporediti iskustvo studiranja tamo i ovdje u Hrvatskoj. Rekla je da je u Francuskoj drugačiji način ocjenjivanja te provođenja ispita, a dotaknula se i rada njihove referada što ju je posebice začudilo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ʟᴏʀᴇɴᴀ ꜰᴀʀᴋᴀč (@lorena.farkac)

Domaća influencerica Lorena Farkač već je tri mjeseca na Erasmusu u Francuskoj, stoga je odlučila podijeliti sa svojim mnogobrojnim pratiteljima koje su razlike između fakulteta tamo i kod nas u Hrvatskoj. Na početku videa odmah je počela govoriti o onome što mnoge studente zanima – ocjene i ispiti.

– U Hrvatskoj su ocjene od 1 do 5, a u Francuskoj su od 1 do 20. Nemaju kolokvije, imaju samo finalni ispit za koji imate jednu šansu i ako ga ne prođete gotovo je, kaže Lorena.

Izdvojeni članak

Kako je otići na Erasmus u Italiju? ‘Nastava nije bila obvezna, ali predavaone su svejedno bile pune’

Nadalje, istaknula je da predavanja mogu trajati od osam ujutro, do šest ili sedam poslije podne, što ponekad može biti slučaj i kod nas u Hrvatskoj. Lorena se dotaknula i radnog vremena referade, što ju je, sudeći po reakciji, jako začudilo.

– Najbolje svega mi je što se svi žale na Hrvatsku i radna vremena službi te kako se nitko ne drži ničega. Ja sam na privatnom fakultetu, a referada kasni od 30 do 40 minuta na posao. Znači, no comment, zaključila je influencerica Lorena.