Pretraga

Facebook je postao bogatiji za jedan od najvećih umova – Stephena Hawkinga

A- A+

Popularna društvena mreža Facebook početkom ovog tjedna postala je bogatija za jednog od najinteligentnijih ljudi na svijetu – fizičara Stephena Hawkinga.

www.time.com

Nakon višegodišnjeg izbjegavanja društvenih mreža, jedan od najvećih umova na svijetu i poznati fizičar Stephen Hawking početkom ovog tjedna pridružio se Facebooku, piše Time.

Izdvojeni članak

Stephen Hawking upozorio: Moramo pobjeći sa Zemlje!

– Oduvijek sam se pitao u čemu je tajna postojanja svemira. Vrijeme i prostor mogu zauvijek biti misterij, ali to me nije spriječilo u potrazi. Veze među nama su beskonačne, a sad kad imam priliku, raduje me da ovo putovanje dijelim s vama. Budite znatiželjni, znam da ću ja uvijek biti. Dobro došli i hvala vam što posjećujete moju stranicu, prvi je sadržaj koji je 72-godišnji Hawking objavio na spomenutoj društvenoj mreži.

U svega nekoliko dana poznati znanstvenik skupio je više od milijun sljedbenika, a svaka nova objava sigurno će biti pod lupom šire javnosti. Posebne simpatije pokupio je video ice-bucket challengea kojeg je fizičar napravio sa svojom obitelji prije mjesec dana.

Uskoro će biti i premijera biografskog filma o Hawkingovom životu pod nazivom ‘The Theory of Everything’. Eddie Redmayne utjelovio je 72-godišnjeg znanstvenika, a redatelj je James Marsh.

www.time.com