Pretraga

Facebook razvija digitalnog osobnog asistenta, a zvat će se ‘M’

A- A+

Prinova u obitelji digitalnih osobnih asistenata dolazi iz Facebooka, a zvat će se ‘M’. Nova usluga bit će dio Messenger aplikacije i svojim će korisnicima pružati različite informacije, a za njih će obavljati i neke jednostavne dnevne zadatke.

David Marcus|Facebook

Izdvojeni članak

Google izumio digitalnu oporuku

David Marcus, potpredsjednik rješenja vezanih za popularni chat servis Messenger, na svom službenom Facebook profilu predstavio novog digitalnog osobnog asistenta koji se zove M. Korisnici će sa svojim pomoćnikom komunicirati porukama, a M će im davati informacije i za njih će obavljati jednostavne zadatke.

M će se pridružiti postojećim digitalnim pomoćnicima, Siri koja dolazi iz Applea, Google Now iz Googla i Cortani iz Microsofta. Osim pružanja informacija, M će za svoje korisnike obavljati dnevne zadatke poput dogovaranja liječničkog pregleda, organiziranja putovanja ili rezervacije stola u restoranu. Nova je usluga više od umjetne inteligencije, tvrdi Marcus, jer će za složenija pitanja i zadatke Facebook osigurati i tim ljudi koji će to obavljati umjesto digitalnog pomoćnika.