Pretraga

Facebook zbog epidemije uvodi promjenu na Messenger: Žele spriječiti širenje lažnih vijesti

A- A+

Nakon WhatsAppa, i Facebookov Messenger se uključio u borbu protiv lažnih vijesti. Jednu poruku tako sada, odjednom, možete proslijediti samo u pet grupa ili petorici korisnika.

foto: pixabay

– Ograničavanje prosljeđivanja učinkovit je način usporavanja širenja viralnih dezinformacija i štetnog sadržaja, istaknuo je Jay Sullivan, Facebookov menadžer upravljanja proizvodima a ujedno i menadžer za privatnost i sigurnost.

Iako su se dosad poruke putem Messengera mogle istovremeno proslijediti i prema 150 korisnika ili grupa, Facebook je taj broj ograničio na pet.

Izdvojeni članak

Žele zaustaviti širenje dezinformacija: WhatsApp testira novu funkciju

Iz kompanije pojašnjavaju kako time žele spriječiti daljnje širenje dezinformacija.

– Vjerujemo kako je kontrola širenja dezinformacija presudna u vrijeme kad se nastavlja globalna pandemija COVID-19 i kada krećemo prema velikim izborima u SAD-u, Novom Zelandu i drugim zemljama. Poduzeli smo korake kako bismo ljudima pružili veću transparentnost i točne informacije, pojasnio je Sullivan.

Tvrdi da ograničenje uvode kako bi pomogli obuzdati napore onih koji žele prouzročiti kaos, posijati nesigurnost ili nenamjerno potkopavaju točne informacije.

– Želimo da Messenger bude sigurna i pouzdana platforma za povezivanje s prijateljima i obitelji, ustvrdio je Sullivan.

Podsjetimo, u borbu protiv lažnih informacija već se uključio i WhatsApp, koji višestruko prosljeđivane poruke posebno naznačuje korisnicima. Uz to, rade i na testiranju opcije da korisnici na internetu istraže je li vijest točna ili se radi o dezinformaciji.