Pretraga

Fanovi na aparatima: Izašao prvi trailer za novu seriju Gospodara prstenova

A- A+

Trailer za novu seriju Gospodar prstenova: Prstenovi Moći (The Lord of the Rings: The Rings of Power) upravo je izašao. Fanovi se uglavnom slažu – ovo će biti ili remek djelo ili kolosalna katastrofa od serije.

The Rings of Power, u hrvatskom prijevodu Prstenovi moći, naziv je nove Amazon serije inspirirane J.R.R. Tolkienovim knjigama Silmarillion i Unfinished Talaes. Radnja je smještena tisućama godina prije radnje Hobita i trilogije Gospodara prstenova. Radi se o seriji koja je najavljena nedugo nakon završetka Igre prijestolja, jedne od najpopularnijih serija svih vremena, i mnogi polažu velike nade u ovaj Amazon ekskluziv. Mišljenje je, trenutno, među fanovima dosta podijeljeno, ali svi se slažu da će ovo biti ili remek djelo ili kolosalna katastrofa.

Inače, Prstenovi moći (eng. The Rings of Power) naziv je koji se odnosi na dvadeset čarobnih prstenova iskovanih u Drugom dobu, koje je Sauron namijenio da zavede vladare Međuzemlja i privede ih na zlu stranu. Prerušen u dobroćudni entitet Annatar, Sauron je podučavao vilenjake kovače Eregiona, predvođene Celebrimborom, kako izraditi ove prstenove. Skovano je njih devetnaest: tri prstena za Vilenjake, sedam prstena za Patuljke i devet prstena za ljude. Dodatni prsten, ‘the One’, kovao je sam Sauron na Mount Doomu.