Pretraga

[FOTOGALERIJA] Pogledajte pet najljepših studentica svijeta

A- A+

Ovogodišnji izbor za Miss svijeta donio je titulu još jednoj ljepotici s Crnog kontinenta – Rolanda Strauss. Raritet ovog izbora jeste činjenica da uz 22-godišnju Strauss još četiri djevojke iz top 10 dolaze iz studentskih klupa.

Prekrasna studentica medicine, Južnoafrikanka Rolene Strauss, jučer navečer se u Londonu okrunila laskavom titulom najljepše žene na svijetu. Dvadesetvogodišnja ljepotica s juga Crnog kontinenta očarala je i publiku i suce te u konkurenciji 122 natjecateljice odnijela pobjedu.

– Ja sam proizvod svojih roditelja. Dolazim iz zemlje gdje ljudi vjeruju u svjetliju budućnost, a zbog tog vjerovanja JAR slavi 20. godišnjicu demokracije, izjavila je mlada Afrikanka i dodala kako zna da joj je ovim priznanjem dana na leđa stavljena i velika odgovornost.

Ipak vjerujemo da je Rolene Strauss spremna na to jer je od malih nogu pod povećalom javnosti s obzirom na činjenicu da je prvo dijete iz epruvete ikada rođeno u Bloemfonteinu.

Izdvojeni članak

Video: Američka misica se izblamirala ‘bistrom’ izjavom

Prvom pratiljom je proglašena Mađarica Edina Kulcsar, a drugom Amerikanka Elizabet Safrit.
Zanimljiv detalj s ovogodišnjeg izbora za najljepšu ženu svijeta jeste, među prvih deset čak polovina natjecateljica su studentice.

Uz već spomenutu Strauss, sintagmu ‘lijepa i pametna’ potvrđuje još nekoliko njenih kolegica. Tako na primjer četvrtoplasirana Australka Courtney Thorpe je inače studentica marketinga, a na petom mjestu se našla Carina Tyrrell iz Engleske koja znanje i kompetencije skuplja na Cambridgeu. Na slijedeća dva su se smjestile Gvajanka Refieya Husain i Brazilka Julia Gama – buduće ekonomistica i kemičarka.

Hrvatska predstavnica Antonija Gogić nije se plasirala u finale ovog natjecanja.