Pretraga

Fotogalerija: Žestoka svirka na rock natjecanju zagrebačkih srednjoškolskih bendova

A- A+

U sklopu trodnevne rock manifestacije Nulti koncert, koja se održava u Zagrebu, prva večer bila je rezervirana za srednjoškolske bendove. Osim što su mlade rock nade mogle prikazati svoje umijeće, najboljima je omogućen nastup na drugoj odnosno trećoj večeri, kada će svirati etablirani bendovi. Od 10 grupa koje su nastupile, prema ocjenama žirija najbolji se pokazao Mr. Albino iz XIII. gimnazije. Drugo mjesto pripalo je L.A. Wayu, a treće Sex Bluntu.

U sklopu trodnevne rock manifestacije Nulti koncert, koja se održava u ulici Ljudevita Posavskog 48 u Zagrebu (pokraj muzeja automobila Ferdinand Budicki), sinoć je nastupilo 10 zagrebačkih srednjoškolskih bendova. U ovoj večeri mlade su nade mogle prikazati svoje umijeće, a svirka je imala i natjecateljski karakter. Žiri je odlučio da su tri najbolja Mister Albino, L. A. Way te Sex Blunt, koji zbog toga mogu nastupiti u dvjema večerima koje slijede, a u kojima će nastupiti iskusniji i poznatiji bendovi. No, prema riječima organizatora Waltera Neugbauera, jedan od članova pobjedničkog benda ima smrtni slučaj u obitelji pa će četveroplasirani The Blacktops imati čast nastupiti u nedjelju trećeg dana rock manifestacije.

Izdvojeni članak

Poslušajte izvrstan srednjoškolski bend iz Sarajeva

Među muškim bendovima, našao se i jedan ‘satkan’ od cura

Uz najbolja tri benda, nastupili su još The Blacktops, Saharoza, Radio Dubrava, Bend 18. gimnazije i Glory, Aztec te Zvučna izolacija.

Mogle su se čuti obrade pjesama najpopularnijih stranih bendova poput Metallice, Rage Against the Machinea, Blura te domaći hitovi Azre, Majki, EKV-a, Prljavog kazališta i drugih. Pojedini bendovi su predstavili i autorske pjesme.

Među sedam isključivo muških grupa, Saharoza je bio ‘uljez’ odnosno jedini ‘chick rock bend’.

Izdvojeni članak

Upoznajte ‘Široke Ulice’, mladi studentski bend

I. i XIII. gimnazija po dva benda

Bendovi su uz imena svojih bendova, na sinoćnjoj svirci predstavljali i škole. Osim grupe kojoj naziv sve govori ‘Bend XVIII. gimnazije’, nastupili su učenici I., III., V., XIII. gimnazije, Elektrotehničke te Graditeljsko tehničke škole.

Najuspješniji su po rezultatu bili učenici XIII. gimnazije budući da su imali dva predstavnika, među njima prvoplasirani Mister Albino, te trećeplasirani Sex Blunt.

Dva predstavnika imala je i I. gimnazija.