Pretraga

Fotografije nikad bolje nisu izgledale: Na WhatsApp stigla dugo iščekivana opcija

A- A+

Na WhatsApp je stigla opcija koja omogućuje korisnicima slanje fotografija u izvornoj rezoluciji i nešto većoj kvaliteti. Kako bi iskoristili tu mogućnost, korisnici moraju pri svakom slanju fotografije kliknuti na ikonicu ‘HD’ koja se pojavi u gornjem desnom kutu.

whatsapp aplikacija na mobitelu

Foto: Unsplash

Oni koji često šalju fotografije putem WhatsAppa, zasigurno su primijetili da se pri slanju u gornjem desnom kutu pojavljuje ikonica sa znakom ‘HD’. Radi se, naime, o opciji koja omogućuje korisnicima slanje fotografija u većoj kvaliteti nego što je to inače slučaj.

Kada pošaljete fotografiju odabirom opcije za visoku kvalitetu, ona će u kutu imati malu ‘HD’ oznaku koja se dodaje automatski. Kako prenosi portal WABetaInfo, ova je značajka ograničena isključivo na fotografije koje se šalju unutar chatova. Drugim riječima, videozapisi se i dalje ne mogu slati u višoj, već samo standardnoj kvaliteti.

Izdvojeni članak

Na WhatsAppu se mogu uređivati poruke: Iz Mete objasnili kako

Također, valja napomenuti da fotografije uz ovu opciju i dalje neće biti u potpunosti kao izvorna fotografija. One će sačuvati svoju pravu rezoluciju, ali će zbog veličine i dalje biti lagano kompresirane. Osim toga, prema zadanim opcijama i dalje je uključeno slanje fotografija u lošijoj kvaliteti, pa korisnik treba svaki puta kliknuti na ikonicu ‘HD’ ako ih želi poslati u većoj rezoluciji.

Uz nekoliko malih minusa, vjerujemo kako ovu opciju pozdravljaju mnogi korisnici koji su se do sada žalili na kvalitetu slanja fotografija preko WhatsAppa.