Pretraga

Frontmen legendarne Azre opet traži novac

A- A+

Branimir Johnny Štulić, frontmen legendarne rock grupe Azra, pokrenut će parnicu protiv izdavača TD ‘Plato books’ iz Beograda zbog kršenja autorskih prava. S izdavačkom kućom ‘Croatia records’ već godinama vodi sličan spor te traži odštetu od 25 milijuna eura, dok je iznos koji će traži od Plato booksa još uvijek nepoznat.

Rock legenda Branimir Johnny Štulić pokrenut će parnicu protiv izdavača TD ‘Plato books’ iz Beograda zbog kršenja autorskih prava. Postupak će se odvijati pred Višim sudom u Beogradu.

www.slobodnadalmacija.hr

Izdvojeni članak

Slušatelji izabrali 100 najboljih ex-Yu pjesama

– Tužba se odnosi na kršenje autorskih prava i ugovornih obaveza Štulića i izdavača ‘Plato books’ iz 2010. godine, kada su ugovorili ekskluzivan otkup 1.000 kompleta po 14 knjiga i dva nosača zvuka s poslednjih, do tada neobjavljenih, Azrinih koncerata u Banja Luci i Mostaru. Pošto je prodao ugovorenu količinu u kratkom roku, spomenuti je izdavač bez dozvole autora nastavio tiskati knjige i nosače zvuka i prodavati ih u zemlji i inozemstvu sve do danas, kršeći tako autorska prava mog klijenta, izjavio je njegov odvjetnik Stevan Janković za Novosti.

Glazbenik traži naknadu materijalne i moralne štete, ali još nije poznato o kojem je iznosu riječ.

Spornih 14 knjiga sadrži Štulićeva izabrana djela, prijevode antičke književnosti, tekstove Azrinih pjesama, autobiografije i komentara te knjige od novinarskih tekstova. Frontmen Azre živi u Nizozemskoj bez osobnih dokumenata, odbija davati intervjue i ne planira se vraćati u ove prostore, a na spomenuti opus je utrošio preko 20 godina života.

Sličan se spor vodi i s hrvatskom izdavačkom kućom ‘Croatia records’ od koje traži 25 mijuna eura.