Pretraga

Gudravci odgovaraju – Zašto baš Fly!?

A- A+

Mislav Škara, Robert Reljić, Luka Goreta, Matej Palenkaš i Ivan Zvonimir Pržulj, jednom riječju – Gudravci – ekipa su još iz srednjoškolskih dana. Sebe nazivaju skupinom mladih studentskih kretena koji nemaju pametnijeg posla od povremenog snimanja komičnih video klipova i parodijskih filmića u svrhu zabavljanja i nasmijavanja njih samih, ali i drugih! Na najčešća pitanja -Zašto to radite? – odgovaraju sa -A zašto ne?!

Djeluju otprilike godinu dana, a inspiraciju i životni elan crpe iz – kako to oni nazivaju – bučnih sjemenki, cigareta, pilatesa te starih Shakirinih singlova. Kako smo nedavno pisali o Fly! baru zainteresiralo nas je što Gudravci misle o istom. Znat ćete o čemu pričamo ukoliko ste pogledali njihovu najnoviju parodiju.  

Zašto vi dečki od svih zagrebačkih klubova najviše volite baš FLY?

Zašto baš Fly?!? A najdraža su nam ovakva retorička pitanja. Pa to je kao da ste pitali zašto volimo Rotring tehničke. Odgovor je vrlo jednostavan, za nas je Fly poput bujnih majčinih grudi čije je nisko kalorično mlijeko kadro nahraniti one koji imaju očne mrene, koji su izgubljeni, željni i gladni iskonskog hedonizma.

Biste li možda ukrali automobil da idete u neki drugi klub? Da li je Fly Bar zaista toliko vrijedan i zašto?

Smiješno nam je što pored Fly-a uopće imate obraza bilo koju drugu zabavnu ustanovu nazivati klubom?! Stidite se. A što se tiče krađe auta, njih ionako krademo na dnevnoj bazi tako da je teško odgovoriti na prvi dio pitanja. Gledajte, Fly bar je doista kategorija za sebe i smatramo ga vrijednim poput  posljednje kapi Asterixovog čarobnog napitka.

U vašem videu smo vidjeli da u Fly baru novci lete i da se on baš zbog toga naziva Fly. Trebaju li vam novci kad izlazite ondje?

Ovako, čim kročite u tu predivnu palaču koju danas vole nazivati i Fly barom, osvrnete se i ugledate u VIP separeu Harry Pottera kako dirigira magičnim štapićem pa vam odmah postane jasno zašto tamo    doista levitiraju novci (kovanice od 25kn prvenstveno). Tako da ste u principu cijeli izlazak novčano osigurani vi i vaša izabranica/izabranik.

Što biste rekli o atmosferi u Flyu? Volite li ga zbog konobara, taksista, prelijepih djevojaka ili pak besplatnog pića?  Ili možda zbog svega tog skupa?

Atmosfera u Fly-u je besprijekorna i zasad još nema ozonskih rupa te smo uvjereni da će na tome i ostati. Konobari, taxisti, najskuplje djevojke u gradu i besplatno pijančevanje je svakako veliki plus klubu, no sve se to može sakriti pored virtuoznog DJ-a čiji prijelazi ostavljaju bez daha i jednostavno prisiljavaju  vaše dlanove da se vrte u zraku poput malenih propelerčića.

U vašem spotu smo imali priliku vidjeti da u Fly-u možemo dobiti između ostalog i GEL ZA KOSU! Što nam još nudi Fly? Mislite li da bi Fly ovakvim tempom mogao postati neoboriv konkurent svim supermarketima ovog svijeta jer je ondje sve besplatno?

Tako je, u Fly baru se može naručiti gel za kosu. Gel je, za razliku od trovremenskog tafta, bezvremenski (stavite ga jednom i imate frizuru cijeli život). Pretvara vas u zgodnog mačora – SexyJebozovnuSuperZvijer pored koje bi se posramio i Antionio Banderas u najboljim danima. Zbog toga mislimo da je Fly bar konkurencija ne samo supermarketima, već zapadnjačkom načinu života uopće!

Sociolozi su već uveli pojam “flybarizacija” u riječnike – hedonizam do krajnjih granica. Što se u Fly-u još nudi? Mislimo da je lakše nabrojati što se u Fly-u ne nudi. To su preparirane životinje i dijelovi za avione iz Prvog svjetskog rata. Te stvari se ne nude u samom klubu, ali naravno postoji telefonska linija na kojoj možete naručiti željene stvari i dobiti ih u najkraćem mogućem roku.

Nismo mogli ne primijetiti da je nakon tužnog sprovoda najbolje otići u Fly! Da li je to stvarno tako i zašto? Što je to u Fly-u što sve ljude čini sretnima?

Da, nakon tužnog sprovoda najbolje je otići u Fly Bar! To je zbog vjerovanja da naši najbliži idu u “bolji svijet”. Budući da je Fly bar najbliže tome što ovozemaljski život može pružiti, tamo osjetimo djelić rajske atmosfere u kojem pokojnici zajedno s apostolima uživaju i na taj način težimo potpunoj duševnoj katarzi. U prosjeku, potrebno je provesti oko 3 do 4 minute u Fly-u kako bi u potpunosti zaboravili da ste ikada i poznavali pokojnika.

Za kraj, smatrate li da se poznavanje puta do Fly bara danas drži općom kulturom? Treba li stigmatizirati i izopćiti osobe koje ne znaju put do Flya?

Smatrate li vi da ovako nešto još uvijek treba dovoditi u pitanje? Ovo pitanje ne bi postavio niti Joško Lokas  u Upitniku pod rubrikom kultura. Osobe koje ne znaju put do Fly bara ne treba izopćiti. Oni ne znaju gdje je Fly bar – već jesu maksimalno kažnjeni.

Gudravci najljepša vam hvala što ste se odazvali ovom kratkom intervjuu, želimo vam još mnogo uspješnih parodija i skečeva.  Ostanite ovako simpatični i sretno u daljnjoj karijeri!

Ma nema problema, hvala vama što ste nas pozvali i ovako prekrasno ugostili!