Pretraga

Hajduk prvi u Europi stipendira studiranje navijačima slabijeg imovinskog statusa

A- A+

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu danas je predstavljen projekt ‘Stipendist Hajduka’ koji je ujedinio snage Hajduka, navijačkih udruga Naš Hajduk i Torcida kao i kreatora samom projekta Humanitarni klub navijača Hajduka Bilo srce. Radi se o dugoročnom projektu kojim će se nastojati stipendirati navijači Hajduka lošijeg imovinskog stanja i bez roditeljske ili starateljske skrbi. Za početak od donacija osigurat će se stipendija za jednog studenta u iznosu od 800 kuna mjesečno. No sudionici projekta se nadaju da će se mreža donatora povećati, a samim tim i broj stipendija koje će biti uručene navijačima spomenutog kluba na svim sveučilištima u Hrvatskoj.

U zgradi Ekonomskog fakulteta u Splitu danas je predstavljen projekt ‘Stipendist Hajduka‘. Radi se o dugoročnom projektu u kojemu sudjeluje Hajduk, navijačke udruge Naš Hajduk i Torcida te kreator samom projekta Humanitarni klub navijača Hajduka Bilo srce. Predstavljanju su nazočili predsjednica Nadzornog odbora Hajduka  Branka Ramljak, voditelj Odjela za članstvo Jasenko Ljubica, predstavnika KNH Torcida Split Alen Jurjević Galini te predstavnik Našeg Hajduka Dado Lelas, objavljeno je na službenoj stranici Hajduka.

Izdvojeni članak

Stranci neće konkurirati za studentske stipendije Zagrepčanima ni nakon ulaska u EU

Hajduk nema ni lipe, ali mreža donatora Bilog srca skupit će novac za stipendiju

– Projekt će se financirati od donacija koje prikuplja Bilo srce. Hajduk nažalost nije u mogćnosti uplatiti ni lipe, ali ono što može ponuditi jest logistička pozadina, izjavio je voditelj Odjela za članstvo Jasenko Ljubica. Dodao je da cilj ovog projekta nije samo financijski potpomoći školovanje navijača lošijeg imovinskog stanja te bez roditeljske ili starateljske skrbi, nego klub želi pokazati kako je prošlo vrijeme sumnjivih angažmana Hajduka.

Naime, tko god pobijedi na natječaju za stipendiju, njegov studij i ocjene će se pomno pratiti, a možda jednog dana i nađu mjesto u Hajduku ili pak u tvrtkama sponzorima. Prema riječima Jasenka Ljubice ovakav potez nije napravio nijedan klub u Europi, a možda i šire.

Pravlinik o stipendiranju bit će objavljen na službenim stranicama Hajduka kroz tjedan dana u kojem će se naći svi kriteriji i sama pravila stipendiranja. No Ljubica je istaknuo kako će se nagrađivati izvrsnost, a ne prosječnost. Vodit će se razgovor s kandidatom koji će trebati napisati motivacijsko pismo i esej, no naravno treba imati članstvo u Hajduku.

– Moram naglasiti da klub od ovog projekta neće biti u financijskom minusu, ali ni plusu. Međutim, plus će se očitovati u tome što će stvarati ljude koji će jednog dana postati ponos Hajduka, zaključio je Ljubica.

Izdvojeni članak

Studenti besplatno informatizirali bazu podataka Hajduka

Za početak jedna stipendija će iznositi 800 kuna mjesečno

Predsjednica Nadzornog odbora Hajduka Branka Ramljak nadovezala se riječima da Hajduk, unatoč problemima u kojima se nalazi, želi biti društveno odgovoran te pomoć zajednici.

– Za početak stipendija će iznositi 800 kuna mjesečno, no ako primjerice student već dobiva stipendiju od sveučilišta ili grada, ne znači da neće moći dobivati i stipendiju Hajduka, objasnila je Ramljak.

Dodala je kako se nada da će mreža donatora prepoznati projekt te da će se broj stipendija povećavati usporedno s tim kako se budu povećavala donirana financijska sredstva.

– Nastojat ćemo djelovati u dva smjera: pozivat ćemo svoje članove da se uključe u projekt putem donacija, a isto tako ćemo pokušat motivirati naše članove da se prijave kao potencijalni nositelji stipendije, za kraj je dodao predstavnik Našeg Hajduka Dado Lelas.