Pretraga

Imate muke s matematikom? Zadatke od danas rješava kamera Snapchata

A- A+

Hrvatska aplikacija Photomath najkorištenija je matematička aplikacija na svijetu, od danas je integrirana u Snapchat. To bi značilo da će korisnicima matematičke zadatke, kako one tiskane tako i rukom pisane, rješavati kamera Snapchata.

Foto: Pixabay

Kako piše Apnews.com, hrvatska aplikacija za rješavanje matematičkih problema Photomath od danas će biti integrirana u Snapchat.

Izdvojeni članak

Aplikacija Photomath od sada može riješiti i matematičke zadatke pisane rukom

Da bi koristili značajku, korisnici Snapchata kameru otovorenu u aplikaciji jednostavno moraju usmjeriti na matematički problem te dodirnuti i držati ekran, nakon čega se na zaslonu unutar Snapchata korisniku pojavljuje rješenje zadatka. Baš kao i u Photomath aplikaciji, moguće je riješiti tiskane zadatke i zadatke pisane rukom.

– Ova značajka unutar kamere Snapchata dovest će Photomath do još većeg broja učenika, koji, kako već svi znamo, mnogo koriste svoj mobitel. Imat će pomoć u rješavanju matematičkih zadataka u svakom trenutku, što će im olakšati život kroz čitavu školsku godinu, izjavio je na na Snap Partner Summitu Damir Sabol, CEO i suosnivač Photomatha.

Skenirani zadatak i njegovo rješenje prikazat će se u Snapchatu, ali će detaljno objašnjenje po koracima korisnici ipak morati potražiti unutar same aplikacije Photomath.

Aplikacija Photomath najkorištenija je aplikacija za učenje matematike s preko 100 milijuna korisnika diljem svijeta. U kratkom vremenu skenira, rješava i objašnjava matematičke probleme korištenjem kamere mobilnog uređaja. Uz to, korisnicima pojašnjava kako pristupiti matematičkom problemu kroz korake u obiliku animacija i detaljne instrukcije.