Pretraga

Aplikacija Photomath od sada može riješiti i matematičke zadatke pisane rukom

A- A+

Hrvatska kompanija MicroBlink još je 2014. godine osmislila aplikaciju Photomath, a ista je mnogim školarcima pomagala u rješavanju matematičkih problema – dovoljno je usmjeriti kameru mobitela na zadatak i u par sekundi aplikacija izračunava točan rezultat. Do sada je Photomath bilo moguće koristiti jedino na tiskanim zadacima, a najnovija verzija može se koristiti i za izračunavanje ručno pisanog zadatka.

Screenshot: YouTube

Od lansiranja aplikacije Photomath, ista je preuzeta više od 36 milijuna puta pa je to bio poticaj njenim idejnim začetnicima, MicroBlinku, da ju dodatno poboljšaju. Tako će od sada ova aplikacija moći prepoznati i matematičke znakove pisane rukom te ponuditi rješenja i takvih zadataka, piše Techcrunch.

Izdvojeni članak

Photomath koji pomoću kamere rješava matematiku već ima više od šest milijuna ‘downloada’

Korisnicima uređaja s iOS sustavima je u trgovini aplikacija dostupna nova, 3.0 verzija, a dovoljno je samo usmjeriti kameru mobilnog uređaja prema bilježnici i aplikacija rješava problem.

Nova verzija također ima uslugu Photomath+ koja pruža mogućnost rješavanja zadatka ‘po koracima’ tako da u svega par klikova korisnici mogu vidjeti čitav postupak rješavanja zadatka. Photomath+ besplatan je do 30. studenog, a nakon toga će se naplaćivati. Osnovna usluga rješavanja zadataka kamerom, uvijek će ostati besplatna.

Verzija 3.0 za sada je dostupna samo na iOS uređajima, a do kraja mjeseca moći će ju preuzimati i uređaji s Android sustavom. Kako aplikacija funkcionira, možete vidjeti u videu u nastavku.