Pretraga

Imate problema s kožom na rukama zbog korištenja krede? Ovih pet savjeta je baš za vas

A- A+

Koliko god smo spremni brinuti o koži našeg lica, toliko smo spremni zanemariti sve ostalo. Pogotovo kada su u pitanju ruke, koje su možda i najviše na udaru. Pogotovo kada ste po cijele dane u učionici i stalno u rukama držite kredu.

pisanje po ploči

ilustracija: Unsplash

Kada bismo trebali izdvojiti jedan dio tijela kojem je stalno potrebna pažnja, onda bi to svakako bile ruke. No, to je isto tako dio tijela koji najčešće zanemarujemo. Jednostavno, zaboravljamo brinuti o njima. Zvuči bedasto, ali kao i inače u životu, o nečemu počnemo razmišljati tek kada nam to počne stvarati probleme. Dok vam ruke nisu pune rana, nećete se sjetiti staviti kremu.

Pišemo sada ovaj članak u nadi da ipak neće doći do tih kriznih situacija i da će vas barem ovo motivirati da stavite kremu na ruke sada, ako ne nekada kasnije. Bolje i jednom, nego nijednom. Navike se stvaraju u malim koracima, pa tako morate od negdje krenuti. Ili ćete na kraju završiti sa suhim i naboranim rukama. Ne samo da neće izgledati lijepo, već će vas i u najmanju ruku peći.

Postoji nekoliko različitih opcija za rješavanje ovog problema, a mi ćemo ih danas nabrojati. Imajte na umu da će vam na prvu vjerojatno biti i čudno toliko pažnje posvećivati rukama, ali nemojte se dati smesti. Kako piše Jergens, do savršenih ruku možete doći u pet jednostavnih koraka.

Izdvojeni članak

Ne treba čuvati samo kožu, već i oči: Evo zašto morate nositi kvalitetne cvike!

Pranje ruku

Nadamo se da van zaista nije potrebno govoriti da trebate prati ruke, već da i sami to redovito radite. Ipak, nije dovoljno samo prati ruke, već je bitno i s čime ih perete. Nekad ne možete utjecati na sapun koji koristite, ali kada možete – pripazite na to da sapun ipak donekle njeguje ruke. I nemojte prati ruke u vrućoj vodi!

Ista stvar vrijedi i za dezinficijense. Čim sadrže alkohol, znate da će biti agresivni prema vašim rukama. Zato se potrudite i ipak imajte u torbi uvijek dezinficijens koji uz alkohol sadrži nešto što će vam istovremeno nahraniti ruke. Uz to, ljepše će mirisati.

Redovito nanošenje kreme

Već smo ovo spomenuli, ali ponovno ćemo naglasiti. Kao što uvijek u torbi imate maramice, ubacite i kremu za ruke. Ipak, nisu sve kreme za ruku jednako dobre, pa se uvijek potrudite uzeti kreme koje sadrže emolijense, kao što su glicerin, shea maslac i prirodna ulja.

Ako imate posebno nadražene ruke, ekstremno suhe ili crvene, onda je svakako dobra ideja stavljati losion. I koliko god vam to čudno zvučalo, bilo bi pametno stavljati ga čim operete ruke. Pranje ruku ih itekako isušuje, a losioni ponovno hrane.

Noćna krema

Prije odlaska na spavanje vjerojatno imate neke svoje beauty rituale kojih se držite, a ne bi bilo loše da u njih ubacite i brigu o rukama. Pogotovo ako imate izrazito suhe ruke, zaista biste trebali staviti neku malo jaču, odnosno težu kremu. Iako će vjerojatno izgledati smiješno, nije loša ideja ni prekriti ruke s rukavicama ili čarapama, kako bi se krema dobro upila.

Piling

Koliko često radite piling lica? A tijela? Nećemo vas ni pitati što je s rukama. Piling bi trebalo raditi jednom do dva puta tjedno, ovisno o tome koliko je jak piling. Osim što će vam ruke momentalno biti mekše, svi proizvodi koje ćete stavljati, će se bolje upijati.

Ipak, potrebno je i ovdje imati mjeru. Ako imate otvorene rane, porezotine, opekline ili ugrize kukaca, preskočite piling dok se situacija ne smiri. I naravno, nakon pilinga obavezno nahranite ruke s bogatom kremom, kako ih ne biste samo dodatno isušili.

SPF

SPF kreme smo tek nedavno ubacili u beauty rutinu van odlazaka na plažu, i to je naša velika greška. Ipak, SPF ne treba nanositi samo na lice i vrat, već i na ruke. One su jednako izložene sunčevim zrakama, ako ne i više.