Pretraga

Izračunajte koliko vrijedi vaš Facebook profil

A- A+

liderpress.hr

Dionice najveće društvene mreže, Facebook-a, od jučer se mogu kupiti na burzama. Na tržištu se našlo gotovo pola milijarde dionica, a postepenim rastom cijene Facebook je već prvog dana oborio nekoliko rekorda. Također se pojavila i zanimljiva aplikacija, koja vam omogućava izračuvananje vrijednosti vašeg Facebook profila.

Dionice facebooka stvorit će 1000 novih milijunaša

Vrijednost kompanije je prilikom pojave na burzi dosegla više od 100 milijardi dolara što nijednoj američkoj tvrtki u povijesti nije uspjelo tijekom prvog dana na tržištu. Mark Zuckenberg, osnivač i vlasnik, i dalje će imati najveći profit, a prodajom svojih dionica bi ostvario dobit od milijardu dolara. Ovim potezom Facebook će milijunašima učiniti čak 1000 svojih zaposlenika.

Koliko je vrijedan vaš profil?

Izlazak mreže na burzu potaknuo je i informatičare na kreiranje jedne originalne aplikacije. Najpopularnija društvena mreža trenutno broji više od 900 milijuna korisnika, a svaki od njih će uz pomoć ove aplikacije biti u mogućnosti izračunati koliko vrijedi njegov profil na tržištu. Cijena profila određuje se po nekoliko kriterija, a koliko vrijedi vaš profil možete saznati ovdje.