Pretraga

Ovo je jako zanimljivo: Tinejdžeri koriste TikTok na najneočekivaniji mogući način

A- A+

Iznenadila nas je vijest o tome da neki tinejdžeri na TikToku, društvenoj mreži prepoznatljivoj po kratkim zanimljivim videima koje korisnici sami snimaju i objavljuju, rade i jako korisne stvari. Naime, pojavili su se videi na kojima tinejdžeri na zabavan način objašnjavaju lekcije iz povijesti što se čini kao vrlo dobar način za podučavanje i učenje uz društvene mreže.

foto: pixabay

Korisnici TikToka ove videe objavljuju pod hashtagom #HistoryLesson. Vrlo su kreativni i zanimljivi, prilagođeni za ovu društvenu mrežu, a istovremeno vrlo poučni. Odličan je ovo primjer kako se društvene mreže mogu iskoristiti i za podučavanje u školi na način na koji bi učenicima mogao biti zanimljiv.

Izdvojeni članak

Možda ste primijetili da ljudi masovno koriste Tik-Tok: Evo što je i kako funkcionira ta aplikacija

Osim samih videa, u komentarima se također razvijaju rasprave o povijesti, a theguardian.com pitao je jednu profesoricu povijesti što misli o njima. Ona je rekla da joj je jako drago vidjeti da mladi koriste ovu platformu na taj način.

– Koristila bih neke od tih videa i u nastavi, rekla je profesorica Izzy Jones za spomenuti izvor.

Istaknula je i da su podaci u videima uglavnom točni, ali naravno, od videa u trajanju od 15 sekundi nije moguće očekivati puno. Međutim, ovo je definitivno odličan alat i primjer kako bi se društvene mreže mogle iskoristiti u nastavi.

Izdvojili smo neke primjere takvih objava na TikToku: