Pretraga

Ono kad baš želite isključiti mozak: Odabrali smo ‘najbolje’ trash filmove

A- A+

Bilo da je vrijeme ispita ili ne, dobro je s vremena na vrijeme pogledati trash film koji će vam omogućiti da se na neko vrijeme isključite. Dobro je s vremena na vrijeme, a pogotovo sada kada dane vjerojatno provodite učeći ozbiljne pojmove. Donosimo nekoliko prijedloga is našeg trasheraja.

foto: Pexels; JESHOOTS.com

Odmor od učenja je prijeko potreban kako bi učenje bilo učinkovito, a što bolje za odmor od gledanja filma? Ustvari, kad već pitate, postoji sedamsto boljih načina za odmor, no svi znamo da je ovo ono za čime ćemo prvo posegnuti. Leći pred laptop nakon napornog dana i zaspati nakon deset minuta filma – postoji li nešto ljepše?

Najteži dio u cijeloj priči jest pronaći dobar film. Da se razumijemo, u ovakvim trenucima ne tražite nužno dobar film, već onaj koji će biti dovoljno opušten i lagan da ga možete ne pratiti, ali isto tako dovoljno pametan da ne dobijete nove sijede gledajući ga. Baš kao što i zvuči, nije riječ o lakom zadatku. Na vašu veliku sreću, donosimo popis nekoliko mogućih opcija!

Izdvojeni članak

Kad nedostaje motivacije za učenje: Likovi iz filmova i serija na koje se možete ugledati

Mamma Mia!

U slučaju da se osjećate tužno ili ljuto zbog tko zna čega, onda svakako morate upaliti ovaj film. Sasvim je nemoguće pogledati ga bez velikog osmijeha na licu od uha do uha, a velike su šanse i da ćete cijelo vrijeme pjevati. Unaprijed se ispričavamo što ćete idućih nekoliko dana imati problema jer nećete moći izbaciti Abbu iz glave.

Mjuzikl prati Sophie (Amanda Seyfried) na njezinom putu do konačnog saznanja tko je njezin otac. Nakon što je slučajno našla stare majčine dnevnike, odlučuje pozvati trojicu muškaraca u nadi da će saznati tko je njezin tata. I tu kreće kaos. Uz Seyfried, film se zaista može pohvaliti sjajnom ekipom: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård i Colin Firth samo su neki od onih koji se pojavljuju. Također, postoji i drugi dio…

Project X

Ako ste trenutno u problemu jer vas rokovi stišću sa svih strana, vrijeme je za dnevnu dozu pozitive, koju će vam ovaj film dati. Sjećate li se života prije koronavirusa, kada se svaki vikend izlazilo i tulumarilo? E pa ovaj film će vas sasvim sigurno podsjetiti na sve ono najgore i najbolje.

Film je posebno zanimljiv zato što je sniman kao dokumentarac pa vam se čini kao da ste zaista u cijeloj toj priči. Rijetko koji party se može pohvaliti da je pokrenuo revoluciju kao što je slučaj s Project X-om, a baš zato morate pogledati ovaj film, koji ima već skoro deset godina.

The Room

Najpoznatiji loš film je The Room. Riječ je o filmu toliko lošem, da je snimljen film o snimanju tog filma (The Disaster Artist iz 2017. godine, s James Francom u glavnoj ulozi). Ako kojim slučajem niste čuli za priču o ovom filmu, ukratko ćemo ju predstaviti.

Tommy Wiseau je 2003. godine odlučio snimiti kvazi-autobiografski film koji je samostalno napisao, režirao, producirao i glumio u njemu. Cijela radnja se odvija u jednoj sobi i film je zamišljen kao drama, no kod publike nije nikad izazvao nešto više od smijeha. Teško je izdvojiti što je najgore u cijeloj priči, morat ćete samostalno pogledati i odabrati: scenarij, gluma, režija?

White Chicks

Film koji ste vjerojatno pogledali već 78 puta, ali se isplati pogledati ga ponovno. Uz sada već kultnu scenu u kojoj Terry Crews pjeva ‘A Thousand Miles’ uz Vanessu Carlton, ovaj film nudi čistu zabavu, uz naravno pokoju kritiku društvu.

U skoro dva sata filma, pratimo dva FBI agenta koji su morali otići u tajnu operaciju i prerušiti se u dvije žene kako bi spasili živote, uhvatili zlikovce i došli do sretnog kraja. Osim što ćete se smijati uz film, smijat ćete se i filmu: snimljen u 2004. godini, izgleda kao da je iz nekog drugog svemira.

Austin Powers u Goldmemberu

Austin Powers i Beyoncé – je li uopće potrebno dalje vas uvjeravati zašto trebate pogledati ovaj film? Samo jedan u serijalu filmova o Austin Powersu, ovaj se konkretno bavi spašavanjem Austinovog oca.

Nakon što doznaje da je ovaj otet, Austin putuje u 1975. godinu i suočava se s Goldmemberom, koji je naravno u dosluhu s Dr. Zlo. Ako niste upoznati s likom Powersa, onda ne znate da je riječ o parodiji James Bond-a, pa je tako Dr. Zlo parodija zlikovca iz Bonda, Dr. No. Ako ste čuli za izraz ‘mojo’, onda je ovo film koji će vam se svidjeti!