Pretraga

Kako preživjeti ove vrućine: Ideje za ljetne frizure!

A- A+

Ljetne vrućine često znaju biti nesnosne. U takvim trenutcima, najradije biste ležali negdje u hladu dok vas mašu s ogromnim lepezama i donose vam hladna pića i svježe voće. No u stvarnosti to i ne izgleda baš tako, nažalost.

foto: Pexels; Dmytro

Kada temperature dosegnu neke nove visine, zaista imate osjećaj kao da ćete izdahnuti. Ovisno o tome koliko dobro (ne) podnosite vrućine, to vam pada teže ili ne. Ali i da ih podnosite najbolje na svijetu, kada vidimo da je vani više od 35 stupnjeva, teško je vjerovati da će sve biti u redu.

U takve dane je najbitnije piti dovoljno vode, držati se hlada te obući široku i svijetlu odjeću. Sve što vas dodatno grije je poželjno odbaciti, pa tako i one stvari za kojima se toliko ne ide, kao što je i kosa. Mnogi se ljeti zaista odluče drastično skratiti kosu kako bi preživjeli vrućine, ali isto tako…velik dio ljudi nije spreman na takav korak.

Ako imate dugu kosu, onda sasvim sigurno znate koliko vam je trebalo da bi vam narasla do razine na kojoj se sada nalazi. Kad znate da vam u prosjeku mjesečno raste tek nešto više od centimetra kose, definitivno dvaput razmislite o odlasku na šišanje vrhova, a kamoli jače. Stoga, kada dođu ljetni dani, vi se nađete u teškoj situaciji.

Potrebno je pronaći ljetnu frizuru s kojom se osjećate ugodno – to znači da ju možete brzinski napraviti, da vam ne smeta tijekom dana, i ono najbitnije, da vas kosa ne grije. Donosimo nekoliko ideja koje vam mogu poslužiti, ako ništa, kao inspiracija.

Izdvojeni članak

Budite spremni za ljeto koje dolazi: Ovi tipovi kupaćih bit će popularni u 2021.

Visoki rep

Pretpostavljamo da imate dugu kosu (inače vas ne bi toliko smetala), pa onda možemo i pretpostaviti da možete svezati visoki rep. Rep je uvijek dobra ideja ljeti, ali visoki je onaj koji spašava situaciju. On jedini zaista pomaže u tome da maknete kosu sa svoga tijela. Jedini je minus taj što je zaista moguće da vas ozbiljno zaboli glava od boli koju ćete trpjeti ostatak dana.

Za dobar rep, apsolutno je potrebno imati scrunchie. Iako se na prvu čini da će to činiti problem zato što ne drži na mjestu, to definitivno neće biti slučaj. Od scrunchie-repa vas vrlo vjerojatno neće boljeti glava, kao što si nećete niti iščupati kosu. Uz to, možete ga uskladiti s ostatkom outfita – idealno!

Punđa

Punđe su nekada davno bile glavni hit. Radili smo ih koristeći ‘krafnu’ kako bi dobili savršen okrugli oblik, a nerijetko se pokušavao napraviti i oblik mašne. Onda su na scenu stupili repove i punđe kao da su odumrle – vjerojatno smo shvatili da za napraviti pristojan rep treba puno, puno manje vremena nego za pristojnu punđu.

Što kada bismo vam rekli da je moguće napraviti odličnu punđu u manje od minute? Vjerojatno biste bili oduševljeni. Osim toga, i vaša kosa će vam biti zahvalna. Kada ju cijelo vrijeme vežete u rep, vrlo često to radite na otprilike istom mjestu te tako riskirate da dođe do pucanja kose na tom dijelu. Dosta nezgodno!

Boksačke pletenice

Ovo je frizura koja je prije par godina bila apsolutan hit, a onda je samo lagano utihnula – kada ste posljednji put vidjeli da netko nosi ovakav frizuru? Nekako su ispale iz mode, a šteta je. Pogotovo u ljetne dane kada tražite zanimljive načine kako se spasiti od nesnosnih vrućina. Jedina velika mana koju imaju jest ta da ih je teško napraviti i nije u pitanju frizura od tri minute.

S vremenom i to počne ići brže i lakše, pa je ustvari sve samo stvar prakse. Što vam je dulja kosa, to će vam ustvari biti lakše: najteže je kada imate kraću kosu koju pokušavate svezati, ali jednostavno vam sve ‘ispada’. No, čak i tada ne treba odustati. S vremenom ćete pronaći tehniku koja će vam pomoći da dobijete ovu efektnu frizuru!