Pretraga

Kakva akcija studenata: 500 starijih osoba u domovima može očekivati poklon za Božić

A- A+

Studenti Akademije dramske umjetnosti i Medicinskog fakulteta i ove godine posjećuju domove za starije i nemoćne te donose radost tamošnjim korisnicima. Bit će poezije, pjesme, glume i plesa, a čak 500 korisnika domova može očekivati i božićne poklone sa svoje liste želja.

Foto: mirovina.hr

Nakon prošlogodišnje uspješne akcije i brojnih pozitivnih reakcija, studenti Akademije dramske umjetnosti i Medicinskog fakulteta i ove godine posjećuju domove za starije i nemoćne u sklopu humanitarne akcije ‘U vaše živote kap naše dobrote’.

Naime, Udruga studenata Akademije dramske umjetnosti f420, na inicijativu kolega s Medicinskog fakulteta, osmislila je individualni program i sastavila glumačke timove za korisnike zagrebačkih domova. Od 4. do 18. prosinca u osam domova za starije i nemoćne na području Zagreba, održavat će čitanje poezije, dramskih tekstova, a izvodit će i skečeve te će pjevati.

Korisnike će uveseljavati 20 studenata glume koji su se prijavili uz pratnju alumna ADU-a, poznatih glumaca Ane Begić Tahiri, Olge Pakalović, Vedrana Mlikote, Ksenije Marinković, Gorana Navojca, Dražena Šivaka, Nine Violić, Nikše Butijera, Hrvoja Kečkeša, Barbare Nole i mnogih drugih.

Izdvojeni članak
Božićno slavlje

Božić dolazi: Ovih deset pjesama će u svima probuditi blagdansku euforiju

S druge strane, studenti Medicinskoga fakulteta posjećuju staračke domove i korisnicima oboljelima od demencije dostavljaju božićne poklone koje poželjeli u svojim pismima. Ovaj projekt je prošle godine imao velik odaziv te je u vrlo kratkom vremenu uspješno pripremljeno čak 366 poklona i posjećeno čak sedam domova u gradu Zagrebu te tri doma u Slavoniji.

Potaknuti pozitivnim reakcijama od prošle godine, organizatori su odlučili akcijom obuhvatiti i socijalno ugrožene sugrađane te je zato proširen popis potrebitih korisnika u Slavoniji, a uz njih su dodani i posjeti domovima u Petrinji, Glini i Sisku. Time je ova akcija obuhvatila čak 500 korisnika.