Pretraga

Kandžija radi koncert za prijatelje u Dublinu: Ne pada mi napamet da ih pitam hoće li se vratiti

A- A+

Osječki reper Kandžija 1. listopada održat će koncert u Dublinskom Sugar Clubu. Glavni grad Irske postao je novi dom brojnih mladih Hrvata, posebno Slavonaca, koji u otišli iz zemlje u potrazi za boljim životom. U najavi koncerta, reper im je posvetio iskren status.

Izdvojeni članak

Nagrađujemo vas s dva upada na koncert Kandžije i Golih žena u Tvornici

Val emigracije u Irsku posebno se osjeti u Kandžijinom Osijeku i Slavoniji. Kako više nema priliku sresti prijatelje u svom gradu, Kadžija ide tamo gdje su i oni otišli.

– Za razliku od nekih bendova koji sad pohode Irsku, nas ne zanima ni tržište niti išta, mi u Dublin stvarno dolazimo svirati za svoju braću i sestre. Svi znamo da je pola Osijeka i Slavonije otišlo tamo i svi iz benda imamo hrpu prijatelja pa i rodbine, čak. Iskreno, zadnje vrijeme kad dođem u Osijek, vidim samo svoju obitelj, a prijatelja sve manje pa idem tamo gdje su oni otišli. 

Sjebano mi je kad vidim da ih nema, a opet mi je drago jer znam da idu naći bolji život negdje i kad vidim šta se sve događa – od ove lakrdije od izbora i sve ostalo gdje i dalje veliki domoljubi gledaju isključivo vlastite interese, onda mi sve bude jasno i ne pada mi ni na pamet pitati ih da li se vraćaju. Nema ne dirajte mi ravnicu ‘n shit. 

Zato mi dolazimo u Dublin i zato je meni ovo bitnije od muzike.

‘Ko god šta mislio, ali sva sreća da imamo to i naša muzika ima cilj. Klub u kojem sviramo je navodno ludilo, i zvuk i stage, jedva vas čekamo sve vidjeti i podružit se s vama. Isto tako obećajemo, a tko god je bio na našim koncertima zna o čemu se radi, napravit ćemo najbolju koncertčinu ikad. Ne bi htio da bude ko kod kuće, nego još bolje.Širi riječ.Vaš Andrija, Hamdija, Stjepko iliti Kandžija Osjekanović, napisao je Kandžija na Facebooku.