Pretraga

Kraj blamaže zbog pijanih poruka: Facebook uvodi opciju koja je do sada bila dostupna samo Zuckerbergu

A- A+

Facebook je ranije ove godine otkrio kako je kompanija potajno obrisala neke poruke koje je putem Messengera, Facebookove aplikacije za dopisivanje, slao osnivač mreže Mark Zuckerberg. U tim je trenucima Facebook već bio pod povećalom javnosti zbog curenja informacija o korisnicima, a brisanje poruka šefa Facebooka mnogi su kritizirali, budući da ta opcija nije bila dostupna ‘običnim smrtnicima’. No, baš ovih dana stižu vijesti kako ju je Facebook počeo testirati za sve korisnike.

Screenshot: YouTube

Ako u ovom trenutku iskoristite postojeću opciju brisanja pojedinih poruka u Messengeru, obrisano nećete vidjeti samo vi. Točnije, osoba kojoj ste poslali poruku i dalje ju može vidjeti. No, kako piše TechCrunch, Facebook sada testira opciju ‘unsend’, koja će korisniku omogućiti brisanje poruke tako da ju ne vide ni pošiljatelj niti primatelj.

Izdvojeni članak

Smiješi vam se veći broj pratitelja? Instagram uveo novost koja će korisnicima olakšati ‘followanje’

Ipak, prototip ove opcije koji je interno dostupan u kompaniji, ima vremensko ograničenje za brisanje poruke. Dakle, oni koji to požele učiniti imaju rok u kojemu će brisanje poruke biti moguće.

– Facebook interno testira proizvode i značajke prije no što postanu javno dostupne, sve kako bi bili što kvalitetniji, kazali su iz kompanije za TechCrunch.

Ova opcija mogla bi biti od velike koristi za one koji na vrijeme shvate neprimjerenost svojih poruka ili, primjerice, odaju tajnu koju nisu smjeli. No, iako bi korisnike mogla potaknuti na lagodnije komuniciranje, opcija ‘unsend’ mogla bi imati i negativne posljedice. Facebook će tako morati pronaći način da ju online zlostavljači ne koriste u svrhe maltretiranja drugih korisnika, a potom brišu dokaze.