Pretraga

Liječnici tvrde: Tange mogu biti vrlo opasne

A- A+

Mnoge žene nose tange jer mrze vidjeti kako im se rubovi donjeg rublja ocrtavaju na hlačama ili trenirkama, no iako su dobre za izgled, za zdravlje se to ipak ne može reći. Liječnici su otkrili treba li ih uopće nositi, te kakve rizke donose sa sobom.

Svaka žena preferira određenu vrstu donjeg rublja, a one koje najviše vole tange, i često ih nose, trebale bi se makar malo zabrinuti za svoje zdravlje. Liječnici, naime, tvrde da one često nose opasne zdravstvene rizike, piše Huffington Post.

Izdvojeni članak

Studenti izumili donje rublje protiv silovanja

Tange nisu ni blizu najzdraviji izbor

Tange spadaju u seksi donje rublje koje mnoge pripadnice ljepšeg spola često vole nositi, no nisu uvijek najudobniji izbor, a niti najzdraviji, pokazalo se. Liječnici dr. Shieva Ghofrany i dr. Jill M. Rabin otkrili su kako zapravo nošenje ovakvog donjeg rublja utječe na žensko zdravlje. Bitno je naglasiti da one nisu nužno loše za vas, ako inače niste skloni infekcijama i upalama.

– Ako je osoba zdrava, ne postoje stvari opasnosti, no ukoliko imate predispozicije za dobivanje infekcija (bilo urinarnih bilo vaginalnih), toga ćete se teže riješiti ukoliko nosite tange, objasnila je Ghofrany.

Nosite samo pamučno

Nisu sve tange jednake, stoga s nekim vrstama riskirate više nego s drugima. One koje su izrađene od čipke ili drugih sličnih materijala koji ‘ne dišu’ lakše dovode do infekcija i drugih zdravstvenih problema. Svaka žena trebala bi nositi samo pamučno donje rublje, tvrde liječnici. Čak i ako je donji dio rublja pamučan, a ostatak nije, niste sasvim sigurni od zdravstvenih rizika.

– Zapravo, kada nosite tange, koje su u potpunosti pamučne, također se dovodite u rizik, zato jer je vaš spolni organ i područje oko njega izloženije vanjskom utjecaju nego što je to slučaj kada nosite gaćice, objasnila je dr. Ghofrany. To je još opasnije uzme li se u obzir da je moderna odjeća koju žene nose često napravljena od elastina, likre i često je jako uska, zbog čega je koža vlažnija. Uz to, tanki dio tangi sklon je pomicanju, zbog čega postoji mogućnost seljenja baterija s jednog mjesta na drugo.

Izdvojeni članak

Na maturalnu večer došla u donjem rublju

Iritacije i infekcije najčešći problemi

Najčešći problemi – iritacije i infekcije, događaju se kada je balans vaginalnog okoliša, vlažnost i slično poremećen, a tange samo potpomažu razvijanju bakterija i infekcija. Vanjska iritacija također je čest problem, što liječnici vide na svojim pacijenticama, koje znaju imati i manje ogrebotine od tangi.

Nosite ih s oprezom

Iako bi najbolje bilo da tange u potpunosti odbacite, ukoliko to ne želite, barem pripazite da ih ne nosite u vrijeme mjesečnice, jer je tada rizik zdravstvenih problema povećan. Svaka je žena za vrijeme menstruacije osjetljiva, pa je takav slučaj i s infekcijama. Možda smo vas uplašili ovim silnim upozorenjima, no ne brinite previše. Ukoliko ne možete bez njih, i dalje slobodno nosite tange, no budite vrlo oprezni oko toga koje materijale birate, kada ih nosite i održavajte higijenu područja kojeg pokrivaju.