Pretraga

Ljudi su bijesni što Netflix vraća Titanic nakon nesreće s podmornicom: Evo zašto su u krivu

A- A+

Netflix na svoju platformu vraća film Titanic od 1. srpnja, nedugo nakon tragedije s podmornicom koja je odnijela petero života upravo blizu mjesta gdje je Titanic potonuo. Nekima je ovaj potez zasmetao pa su prozvali Netflix koji ‘pokušava zaraditi na nečijoj smrti’. Ali, u stvarnosti je situacija potpuno drugačija, odnosno radi se o slučajnosti jer je Netflix otkupio prava za film prije nekoliko mjeseci.

titanic, rose i jack

Kultna scena iz filma Titanic (1997)
Foto: Youtube screenshot; Paramount Pictures

Uz mnoge filmske naslove koji od 1. srpnja dolaze na Netflix, jedan film izazvao je bijes javnosti. Radi se o filmu Titanic koji se vraća na platformu početkom srpnja i to nedugo nakon tragedije s podmornicom koja je odnijela petero života upravo blizu mjesta gdje je Titanic potonuo.

– Netflix je s ovime prešao granice pristojnosti, komentirali su na društvenim mrežama, aludirajući na to da Netflix pokušava ‘zaraditi na nečijoj smrti’.

Izdvojeni članak
olupina potonulog broda na dnu oceana

U podmornici koja je išla do Titanika poginuo student, imao je tek 19 godina: Bojao se ekspedicije, kaže rodbina

No, stvarnost je zapravo potpuno drugačija. Zapravo se radi se o nevjerojatnoj slučajnosti jer je Netflix morao otkupiti prava za film nekoliko mjeseci prije same nesreće koja se dogodila 22. lipnja, objašnjava Variety.

Naime, streaming platforme do filmova dolaze upravo na taj način da otkupe prava na određeno vrijeme, ali ti ugovori potpisuju se mjesecima prije samog emitiranja filmova i serija na platformi. Tako da svi koji se zgražaju nad ovom ‘odlukom’ mogu odahnuti i bez grižnje savjesti (još jednom) pogledati ljubavnu dramu između Jacka i Rose.