Pretraga

Loši dečki iz svijeta sporta

A- A+

Sportski život na amaterskoj, a osobito na profesionalnoj razini uvijek se navodi kao koncept poželjnog ponašanja za psihofizički zdrav život. U glavnini sportaši i jesu primjer zdravih mladih osoba koji iz dana u dan pomiču granice ljudskih dosega. No, među mnogobrojnim uzornim sportašima, nađe se dakako i nekolicina onih, koji svojim ponašanjem na terenu i izvan njega i nisu baš za pohvaliti. Izdvojili smo pet poznatih bad guysa, koji su osim svojim rezultatima, stranice sportske povijesti ispisali i nekim neprimjerenim postupcima.

Sportaše uglavnom doživljavamo kao uzorne i psihofizički zdrave ljude koji predstavljaju uzore mladima. No, među većinom koja je uistinu takva, pronađe se nekolicina njih, koji se baš i ne uklapaju u takvu sliku i priliku. Izdvajamo pet sportaša, koji su se na svojim borilištima, ali i izvan njih pokazali kao ‘loši dečki’, no unatoč tome nisu postali omraženi.

Izdvojeni članak

Deset najbržih nogometaša svijeta

Mike Tyson – Ugrizao dva puta Evandera Holyfielda za uho

Cijela knjiga neobičnih i neprimjerenih postupaka ovog izvrsnog boksača, mogla bi se ispisati. Tyson još uvijek drži rekord, kao najmlađi boksač koji je postao svjetskim prvakom u super teškoj kategoriji. No, osim pozitivne sportske strane, Mike je u puno navrata pokazao i onu negativnu.

Od kokainske ovisnosti, napada na fotoreportere do fizičkog zlostavljanja supruge. Svi su ovi potezi obilježili Mykeovu relativno kratku, ali burnu boksačku karijeru, no jedan postupak se u svemu tome ističe. Naime u borbi za svjetskog prvaka po WBA asocijaciji, u lipnju 1997. godine, Mike Tyson je svoga protivnika Evandera Holyfielda, koji je u tom trenutku apsolutno dominirao u ringu, ugrizao prvo jednom, pa i drugi puta za uho! Meč je prekinut i otišao u Holyfieldovu korist, s čime se Tyson nije mogao pomiriti, pa je pobješnjelog Mykea, morala zaustavljati i policija.

Izdvojeni članak

Deset najozloglašenijih navijačkih skupina

Eric Cantona – Brutalno udario navijača Crystal Palacea

Francuski napadač, koji je slavu stekao igrajući za Manchester United, često je imao okršaje sa sucima, svojim, protivničkim igračima, no korak dalje je otišao u prvenstvenoj utakmici 1995. godine. Naime u okršaju Crvenih vragova protiv londonskog Crystal Palacea, Cantona se ničim izazvan išao fizički obračunati s navijačem protivničkog tima.

Poslije je davao različite iskaze zašto je tako postupio, a među njima je bio i taj da je na taj način htio razveseliti navijače svog Manchester Uniteda.

Dennis Rodman – Krvnički na kamermana

Svojedobno vrhunski košarkaš, osobito u fazi obrane, imao je također buran život na terenu i izvan njega. Osvojio je čak pet NBA prstenova, a jedno vrijeme u Chicago Bullsima bio i suigrač našeg Tonija Kukoća.

Poznat je i po tome što se oženio starletom Carmen Electrom, s kojom mu je brak potrajao ravno osam dana. No, osim po ultra kratkom braku, raznobojnoj kosi te stalnim noćnim izlascima, Rodman je ostao upamćen po udaranju kamermana, koji mu je ‘zasmetao’ u jednom duelu Chicaga protiv Timberwolvesa iz Minnesote.

Izdvojeni članak

Studenti kineziologije dokazali da je agresivno ponašanje sportaša povezano s trenerovim stilom rukovođenja

Mario Balotelli – Već sada ima kolekciju urađenih gluposti i ispada

Talijanski nogometaš, jedini je još uvijek aktivan u sportu, od svih navedenih, tako da se njegov najveći ispad možda još nije ni dogodio. No, sa svojih 23-godine već je zaslužio, da se nađe na ovoj listi. Izdvojimo samo neke Balotellieve ispade. Raskinuo je vezu s djevojkom u tijeku televizijske emisije, gađao jednog trenera u talijanskoj seriji A paradajzom. Još prije nekoliko godina dok je nastupao u Manchester Cityu, tukao se na treningu s Tevezom, Richardsom i Kompanyem, a u Milanu s Boatengom.

Iako mu to ne želimo, svoju kolekciju napravljenih gluposti vrlo vjerojatno će Mario nadopuniti u nastavku karijeru.

John McEnroe – Teniski bad boy

Ovaj američki tenisač, istovremeno je na terenu znao prezentirati izvrsnu igru te izvrsno kazalište. U bogatoj karijeri, između ostaloga je osvojio devet Grand Slam turnira, ali rasprave sa sucima, protivnicima i publikom te bacanja reketa nije manjkalo u njegovim mečevima.

Pogledajte kolekciju McEnroeovih ispada.