Pretraga

Megapopularna serija vraća se na ekrane: Nova Igra prijestolja započinje s emitiranjem

A- A+

Nakon silnih najava, trailera i ‘šuškanja’, nova Igra prijestolja, Zmajeva kuća, stiže na male ekrane ovog ponedjeljka u 20 sati. Serija prati priču Kuće Targaryen, 200 godine prije događaja iz Igre prijestolja.

Igra prijestolja prestala je s emitiranjem 2019. godine. Unatoč činjenici da je zadnja sezona uveliko razočarala brojne obožavatelja, mnogi su se teško oprostili od Westerosa. No, dobra je vijest da ovoga ponedjeljka u 20 sati na HBO-u s emitiranjem započinje Zmajeva kuća.

Riječ je, naime, o spin-offu koja prati priču Kuće Targaryen, 200 godine prije događaja iz Igre prijestolja. U glavnim su ulogama Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel i Rhys Ifans.

Izdvojeni članak
game of thrones kostimi

[Zadatak dana] Uskoro izlazi nova serija, sjećate li se uopće detalja iz Game of Thronesa?

Ostatak glumačke ekipe čine Milly Alcock, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Emily Carey, Harry Collet, Ryan Corr, Tom Glynn-Carney, Jefferson Hall, David Horovitch, Wil Johnson, John Macmillan, Graham McTavish i brojni drugi.

George R.R. Martin jedan je od tvoraca i izvršnih producenta serije uz Ryana Condala, ujedno i scenarista, te Miguela Sapochnika, koji također potpisuje i režiju. Sara Hess je scenaristica i izvršna producentica, a ostali izvršni producenti su Jocelyn Diaz, Vince Gerardis i Ron Schmidt. Režiju potpisuju i Clare Kilner i Geeta V. Patel, kao i Greg Yaitanes, koji je ujedno i među izvršnim producentima.