Pretraga

Mlada vozačica ne može zamisliti život bez auta: ‘Ne moram ovisiti o drugima’

A- A+

Posljednja epizoda Redakcija podcasta ugostila je Ramonu, Antoniju i Mariju koji su razgovarali o autoškoli i općenito vožnji. Svaka od njih ima različit stav o toj temi. Dok Marija i Ramona baš i ne voze, Antonija jako voli vožnju i ne može zamisliti život bez automobila.

uber automobil

Foto: Unsplash; Dan Gold

U našoj najnovijoj epizodi Redakcija podcasta, RamonaAntonija i Marija razgovarale su o autoškoli. Svaka od njih ima različita stajališta o polaganju vozačkog. Jedna voli voziti i ne može zamisliti život bez auta, druga ne vozi često, a treća nije vozačica niti planira biti.

Polaganje vozačkog i općenito vožnja, donosi niz prednosti, unatoč pokojoj mani. Najveća prednost svakako je i to što vožnja automobila olakšava svakodnevni život te omogućuje ljudima brže i udobnije putovanje. Toga je najsvjesnija Antonija, zbog čega i ona, na kraju krajeva, obožava voziti i ne može zamisliti život bez auta.

Izdvojeni članak
Antonija, Ramona i Marija u podcastu o autoškoli

Panika, neovisnost i odgovornost: Zbog nekih iskustva iz autoškole i vožnje neki se boje sjesti za volan

– Ne moramo ovisiti o drugima, ne moramo ovisiti o prometu, znači kad idem na posao ili se nalazim s nekim u gradu ili nešto, ne ovisim o tome kad mi kreće bus, hoće li kasnit, neće li kasnit. Preko ljeta kad sam išla na more, bilo mi je užasno kad sam morala ovisiti o drugima i čekat kad će oni ići, da se s nekim skrpam, uvijek sam se nekom krpala. I sada godinu dana imam auto i preporodila sam se, objašnjava Antonija.

Više o ovoj temi poslušajte u videu kojeg prilažemo u nastavku.