Pretraga

Mladi ekološki aktivisti posjetili Pulu i poslali važnu poruku: ‘Političari slušajte znanstvenike’

A- A+

Lumeni, mladi ekološki aktivisti iz eko-škole Gimnazija Pula, posjetili su ovoga petka središte Istarske županije u Puli. Voditeljica aktivista, profesorica Teodora Baletić, poslala je važnu poruku političarima, poručivši im da slušaju znanstvenike i da nam ne kradu budućnost.

Foto: Lumeni

Mladi ekološki aktivisti Lumeni iz eko-škole Gimnazija Pula, ovoga su petka, u sklopu EU projekta svjetskog značaja ‘Vrijeme nam istječe – Running Out of Time’, posjetili središte Istarske županije u Puli.

Voditeljica Lumena, profesorica Teodora Baletić, zahvalila se Istarskoj županiji na prijemu i prenijela je jasnu ekološku poruku o nužnosti promjene načina života.

– Političari slušajte znanstvenike, ne kradite nam budućnost. Svi smo mi odgovorni za ove klimatske promjene koje se događaju i za klimatske katastrofe koje nam se spremaju. Na Pariškoj konferenciji 2015. godine, političari su se dogovorili da ćemo hitno prijeći na post-fosilno društvo, ali nažalost to se još uvijek ne događa i zato je ovo poruka svjetskim čelnicima da pređu s riječi na dijela. Više radite manje pričajte, poručila je Baletić.

Izdvojeni članak

Mural koji ukazuje na važan problem osvanuo na još jednoj školi: Ovoga puta u fokusu – polarni medo

Pulu je posjetila i prigodna štafeta, koja se kretala u dionicama od igrališta Gimnazije Pula do Arene – Portarate – Foruma i Istarske županije. Trkači, nosioci štafete, simboliziraju znanstvenike i ekološke aktiviste, odnosno pionire u spoznaji ekoloških problema i opasnosti eko krize započete industrijskim, kapitalističkim društvom, čiji je osnovni cilj proizvodnje profit, bez obzira na cijenu i posljedice koje ostavlja na zajednicu i okoliš.

Lumenima je na trudu i angažmanu čestitao pročelnik kabineta župana, Ivan Glušac, rekavši da Istarska županija aktivno radi na održivom razvoju te zamjenu fosilnih goriva za električnu energiju iz obnovljivih izvora.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap