Pretraga

Na 14. koncertu ‘Peta gori’ gostovao i slovenski bend

A- A+

Na već tradicionalnom 14. koncertu ‘Peta gori’ kojeg organizira zagrebačka V. gimnazija, sinoć se okupilo se između 300 i 400 zainteresiranih i pet mladih bendova, od kojih je Quartus ovdje imao nastup prvijenac, a Eruption je pristigao iz slovenske gimnazije iz Celja. Uz njih su još svoj repertoar imali Polomljeni prsti, Glory te Jiggybow. Koncert je inače humanitarnog karaktera, a ove godine novac prikupljen od ulaznica, učenici će darovati tinejdžeru oboljelom od teške hematološke bolesti. Donosimo dojmove aktera te organizatora.

Učenici zagrebačke V. gimanzije su organizirali 14. koncert ‘Peta gori’. Po prvi put su imali i goste iz inozemstva, točnije bend Eruption iz slovenskog Celja. Inače sav prikupljeni novac od više od 300 prodanih ulaznica darovat će se tinejdžeru oboljelom od teške hematološke bolesti, s čijom su obitelji organizatori stupili u kontakt. Uz Slovence, na koncertu su nastupili četiri zagrebačka, audicijom odabrana benda. Radi se o Polomljenim prstima, Gloryu, Quartusu te Jiggybowu.

Izdvojeni članak

Pet mladih bendova ‘raspalilo’ na humanitarnom koncertu XVI. gimnazije

Slovenci zadovoljni pozvali na uzvratni posjet

Lijepo vrijeme dovelo je do situacije da je publika bila u stalnim migracijama na relaciji dvorane Gymnasium iza V. gimnazije kao i lijepo uređenog prostora ispred nje. Iako nije bilo niti najmanjih tragova ekscesa, budnim okom je na red pazilo pet profesora iz škole organizatora.

– Jako smo zadovoljni koncertom, nije bilo ni najmanjih ekscesa, kao i posjetom budući da nije bilo školskih bendova koji inače prikupe posjetitelje. Gosti iz Slovenije su također oduševljeni, odmah nakon nastupa su se opustili i plesali s nama te nas pozvali da im uzvratimo posjet, rekla nam je jedna od četiri glavna organizatora Lorena Karla Rudež.

Mali tehnički problemi, koje je organizatorica spomenula, jedini su negativitet, a omeli su donekle prvi bend koji je nastupao.

– Zadovoljan sam cjelokupnom organizacijom, ali ne i činjenicom da nismo imali tonsku probu pa smo se morali uštimavati u tijeku samog nastupa. Žao mi je utoliko što zbog toga nismo mogli pokazati svoje pravo lice, pojasnio nam je Mate, frontmen benda Jiggybow i učenik zagrebačke X. gimnazije.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Žestoka svirka na rock natjecanju zagrebačkih srednjoškolskih bendova

Quartus dobio ovacije na svom nastupu prvijencu

Spomenuti bend Jiggybow nastupa u aktualnom sastavu tek četiri mjeseca. No, ipak nisu bili bend najkraćeg postojanja.

– Iako smo prije povremeno skupa svirali, tek smo se za ovaj koncert službeno oformili. Mi smo nešto ‘blaži’ od svih bendova večeras budući da je glazba koju sviramo kombinacija jazza, bluesa, rockabillya te popa, rekao nam je uoči nastupa basist grupe Quartus Stjepko Zebec.

Bend inače čine isključivo učenici zagrebačke Privatne klasične gimnazije. Među njima na mjestu pjevačice i jedna učenica. – Jako se veselimo nastupu i nadam se da ćemo uspjeti uspostaviti dobar kontakt s publikom, rekla je pjevačica benda Lea Šarić.

I uistinu su uspjeli. Leine velike glasovne mogućnosti omogućile su bendu izvedbu uistinu zaraznih klasika poput ‘Chain of Fools’ Arethe Franklin.

Bend Jiggybow izveo je nekoliko pjesama od, kako nam je frontmen rekao, svojih najvećih uzora Red Hot Chili Peppersa, dok su Polomljeni prsti i Glory, bili više okrenuti domaćim punk snagama, točnije Hladnom pivu. Slovenski bend Eruption je također dobio velike ovacije, nakon što su odsvirali jednu pjesmu, nama razumljivog jezika, odnosno od Plavog orkestra.