Pretraga

Pet mladih bendova ‘raspalilo’ na humanitarnom koncertu XVI. gimnazije

A- A+

Kako bi pomogli svojim kolegama slabijeg imovinskog statusa, kao i djeci na onkološkom odjelu Klaićeve bolnice, učenici zagrebačke XVI. gimnazije su organizirali humanitarni koncert, koji je održan sinoć u Vintage Industrial Baru. U tome su veliku potporu dobili od ravnateljice Nine Karković te velikog broja profesora, kojih je 20-ak bilo i na samoj svirci. Nastupili su bendovi Mr. Albino. Goatfish, Proleter, Exit te već renomirani Fraktura mozga. Publika je mogla uživati u više od četiri sata žestoke svirke k tomu još za pravu svrhu!

S idejom da se pomogne kolegama slabijeg imovinskog statusa zagrebačke XVI. gimnazije, kao i onkološkom odjelu Klaićeve bolnice, učenici spomenute srednje škole su u Vintage Industrial Baru organizirali koncert. Nastupili su Goatfish, Mr. Albino, Proleter, Exit te bend koji već ima određeni renome Fraktura mozga.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Žestoka svirka na rock natjecanju zagrebačkih srednjoškolskih bendova

Profesori čak prodavali i karte

Svirka je trajala više od četiri sata, a brojna publika je mogla uživati u nastupima bendova punk i rock usmjerenja. Međutim za tih nekoliko sati koncerta stoji puno angažmana i truda.

– Općenito sam jako ponosna na sav posao koji smo obavili kolega Petar i ja. Bendovi su također bili na visokom nivou te mislim da bi svakako trebalo češće organizirati ovakva događanja. Nadam se da ćemo mi to svakako ponoviti naredne godine, rekla nam je jedna od dvoje glavnih organizatora koncerta, ujedno i učenica XVI. gimnazije Iva Zokić.

No plemenita svrha eventa, kao i opsežan posao koji je trebalo obaviti, teško bi uspjeli organizirati bez svesrdne pomoći škole.

– Profesorica Alanović je prodavala karte u školi, profesor Glavić je organizirao prostor te bio dostupan za konzultacije čitavo vrijeme. Ravnateljica je također sve podržala te do kraja popratila svirku, rekla nam je Iva.

Izdvojeni članak

Poslušajte izvrstan srednjoškolski bend iz Sarajeva

Bendovi pokazali bogat autorski repertoar

Bendovi koji su nastupili, na sinoćnjem koncertu mahom su još neafirmirani, ali obzirom na njihov autorski opus, ne bi bilo iznenađenje, da uskoro izdaju neke singlove, EP-ove, LP-ove i slično.

Mr. Albino je nakon pobjede na manifestaciji Nulti koncert, svojim psihodeličnim new wave rockom zabljesnuo i u Vintage Industrial Baru.

– Vintage ima izvrsnu opremu i odličan stage te je pravi je užitak svirati u ovom klubu. Bilo je vrlo opušteno, organizatori nam nisu stvarali nikakav pritisak tako da sam jako zadovoljan, rekao nam je Stribor, gitarist izvrsnog benda Mr. Albino, koji izvodi isključivo vlastite pjesme.

Do ljeta bi trebali izdati i EP, na kojem će se naći 7-8 pjesama.

– Kako je muzika koju sviramo kombinacija funka, rocka, klasičnog rock’n’rolla, bluesa, jazza, mi smo izmislili poseban naziv za žanr i nazivamo ga outlaw, pojasnio nam je Stribor

Mnoštvo vlastitih pjesama izveli su i bendovi Proleter, Goatfish, dok je grupa Exit također najavila mogućnost skorog izlaska albuma.

Već renomirana Fraktura mozga, zaključila je zapaljivu večer, svojim uspješnicama poput ‘Božić je…’ ‘Rudi, Budha i ja’ i drugima.