Pretraga

Najbolji DJ svijeta je 20 godišnji Nizozemac

A- A+

Prema ocjenama glasača iz cijelog svijeta, na stranicama popularnog britanskog portala elektronske muzike DJ Mag, najbolji DJ svijeta u 2016. je 20-godišnji Nizozemac Martin Garrix. Ovaj golobradi mladić je najpoznatiji po mixu Animals, a već je osnovao i vlastitu produkcijsku kuću.

Izvor. Facebook Martin Garrix

Uz svo poštovanje prema glasačima i DJ Magu kao mediju, koji detaljno prati elektronsku muziku, ipak treba reći da na čelnim mjestima glasovite Top 100 tablice i ove godine, dominiraju mahom najkomercijalnija moguća imena te neki ‘padobranci’, sumnjivim kriterijima dospjeli na listu. 

Izdvojeni članak

Hrvatski noćni klub među 11 najboljih na svijetu

Tako su se kao i prošle godine, Dimitri Vegas & Like Mike smjestili na drugu poziciju, dok je broj jedan iz 2015. Hardwell u ovoj odsjeo na trećem mjestu.

Krug najboljih pet zatvaraju Armin Van Buuren te Tiesto. Ono što svakako upada u oko je podatak da od prvih pet na DJ Mag top 100, čak četvorica njih su Nizozemci.

Kada je riječ o odnosu prognoza i ostvarenih rezultata, svakako pokraj svih ovih ‘šarlatana’, tužno izgleda to da je Carl Cox na 74. poziciji pa čak i 60. mjesto Paul Van Dyka. Primjerice sjajni slovenski DJ Umek, prošle je godine bio na 75. mjestu, dok u ovoj nije ni među 100. Među 100 nije recimo niti Green Velvet.

Kao kuriozitet svakako valja izdvojiti podatak da je od 100 pa i malo više DJ-eva na listi (zbog toga što su pojedini a la Dimitri Vegas & Like Mike, postavljeni na jednu poziciju), svoje mjesto našla tek jedna pripadnica nježnijeg spola.

Riječ je o Miss K8, koja je 88. na DJ Mag top 100.

Izdvojeni članak

Ovo je deset najboljih DJ-eva na svijetu

Evo liste prvih deset DJ-eva u 2016., a ostatak poretka pogledajte na ovom linku:

1. Martin Garrix

2. Dimitri Vegas & Like Mike

3. Hardwell

4. Armin Van Buuren

5. Tiesto

6. David Guetta

7. Steve Aoki

8. Oliver Heldens

9. Skrillex

10. Afrojack

Najbolji DJ svijeta je 20 godišnji Nizozemac
Share via
Copy link
Powered by Social Snap