Pretraga

Najbolji DJ svijeta je 20 godišnji Nizozemac

A- A+

Prema ocjenama glasača iz cijelog svijeta, na stranicama popularnog britanskog portala elektronske muzike DJ Mag, najbolji DJ svijeta u 2016. je 20-godišnji Nizozemac Martin Garrix. Ovaj golobradi mladić je najpoznatiji po mixu Animals, a već je osnovao i vlastitu produkcijsku kuću.

Izvor. Facebook Martin Garrix

Uz svo poštovanje prema glasačima i DJ Magu kao mediju, koji detaljno prati elektronsku muziku, ipak treba reći da na čelnim mjestima glasovite Top 100 tablice i ove godine, dominiraju mahom najkomercijalnija moguća imena te neki ‘padobranci’, sumnjivim kriterijima dospjeli na listu. 

Izdvojeni članak

Hrvatski noćni klub među 11 najboljih na svijetu

Tako su se kao i prošle godine, Dimitri Vegas & Like Mike smjestili na drugu poziciju, dok je broj jedan iz 2015. Hardwell u ovoj odsjeo na trećem mjestu.

Krug najboljih pet zatvaraju Armin Van Buuren te Tiesto. Ono što svakako upada u oko je podatak da od prvih pet na DJ Mag top 100, čak četvorica njih su Nizozemci.

Kada je riječ o odnosu prognoza i ostvarenih rezultata, svakako pokraj svih ovih ‘šarlatana’, tužno izgleda to da je Carl Cox na 74. poziciji pa čak i 60. mjesto Paul Van Dyka. Primjerice sjajni slovenski DJ Umek, prošle je godine bio na 75. mjestu, dok u ovoj nije ni među 100. Među 100 nije recimo niti Green Velvet.

Kao kuriozitet svakako valja izdvojiti podatak da je od 100 pa i malo više DJ-eva na listi (zbog toga što su pojedini a la Dimitri Vegas & Like Mike, postavljeni na jednu poziciju), svoje mjesto našla tek jedna pripadnica nježnijeg spola.

Riječ je o Miss K8, koja je 88. na DJ Mag top 100.

Izdvojeni članak

Ovo je deset najboljih DJ-eva na svijetu

Evo liste prvih deset DJ-eva u 2016., a ostatak poretka pogledajte na ovom linku:

1. Martin Garrix

2. Dimitri Vegas & Like Mike

3. Hardwell

4. Armin Van Buuren

5. Tiesto

6. David Guetta

7. Steve Aoki

8. Oliver Heldens

9. Skrillex

10. Afrojack