Pretraga

Najbolji u letenju: Hrvatski student na svjetskom prvenstvu osvojio zlato

A- A+

Arijan Hucaljuk je na Svjetskom prvenstvu u zrakoplovnom modelarstvu osvojio zlatnu medalju u seniorskoj kategoriji. U konkurenciji od 69 natjecatelja iz 24 zemlje osječki je student pokazao najviše znanja i vještine u kontroli svoje letjelice.

foto: Hrvatska zajednica tehničke kulture

Aktualni europski prvak Arijan Hucaljuk svoju je kvalitetu dokazao i na Svjetskom prvenstvu u zrakoplovnom modelarstvu, koje se početkom kolovoza održalo u Sloveniji.

Otac i sin zajedno u zlatnoj momčadi

Student Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek još je jednom pokazao najviše znanja i vještine u aerodinamici, meteorologiji, taktici i poznavanju materijala s kojim je izgradio svoju letjelicu, objavljuje web stranica osijek031.

– Zadatak je ostati 10 minuta u zraku i sletjeti na određenu točku, a najbolji je onaj koji ima najbolje slijetanje i najdulje vrijeme, rekao je Arijanov otac, koji je pomogao sinu u osvajanju novog odličja.

Nominiran za najveću nadu hrvatskog sporta

U članstvu Aerokluba Brod iz Slavonskog Broda, Arijan je do danas postigao niz značajnih rezultata. Na svjetskim i europskim prvenstvima osvojio je brončanu, srebrnu, a ovo mu je treća zlatna medalja. Osim toga, Hrvatski olimpijski odbor ga je 2010. godine nominirao za najveću nadu hrvatskog sporta.

Ali njegov otac ističe kako mu je sin do uspjeha došao upravo po hrvatskom modelu, najviše mu pomaže obitelj, a financira se i uz pomoć prijatelja kako bi pokrio prilično velike troškove. Naime, jedna jedrilica stoji oko 4.000 eura a Arijan ih tijekom jedne sezone promijeni čak šest.