Pretraga

Najpopularniji gadgeti za lakši i zabavniji početak škole

A- A+

Opet je to neizbježno doba godine – vrijeme za povratak u školske klupe. Početku nove školske godine neki od vas raduju više, neki manje ali vjerujemo da vas većinu veseli odabir novog školskog pribora i posebno novih gadgeta i raznih malih i velikih uređaja koji će početak škole učiniti lakšim i zabavnijim.

Bilo da trebate novo računalo, tablet ili pametni telefon, novi monitor, zvučnike ili vanjski tvrdi disk – količina dostupnih proizvoda može biti prilično zastrašujuća. Zato je Jeftinije.hr odličan prvi izbor za kupnju gadgeta – jedinstveni portal za usporedbu cijena i proizvoda u web trgovinama omogućuje da na jednom mjestu:

  • pregledate, provjerite i usporedite cijene proizvoda u web trgovinama,
  • istovremeno vam prikazuje sve proizvode koji su na akciji u web trgovinama,
  • a ako i dalje niste sigurni što izabrati provjerite razne vodiče i savjete za kupnju.

Iako spomenuti gadgeti nisu možda baš obavezan školski pribor poput udžbenika i radnih bilježnica, mogu odigrati itekako veliku ulogu u motivaciji i lakoći izvršavanja svakodnevnih školskih obaveza.

Ako i dalje razmišljate koji su vam uređaji potrebni na početku još jedne školske godine, provjerite našu listu najpopularnijih back-to-school gadgeta.

Prijenosna i desktop računala

Gotovo je nemoguće ostvariti dobar uspjeh u školi i uspješno obavljati sve školske zadatke bez upotrebe računala. Od svakodnevnih zadaća i istraživanja, preko seminara i zahtjevnijih zadataka, računalo se ubraja u gotovo obaveznu školsku opremu. Pouzdano desktop računalo kod kuće ili lagano prijenosno računalo koje se može nositi i u školu olakšat će život svakom učeniku.

Za svakodnevne zadatke poput pisanja zadaća, pretraživanja interneta ili pokretanja jednostavnijih programa, budget do 2500kn donosi i više nego dovoljno izbora kod kupnje prijenosnog računala. Neki od trenutno najpopularnijih modela su Lenovo IdeaPad S130, Asus VivoBook 17 ili Dell Insiprion 3573, a jako su povoljni i Chromebook modeli prijenosnih računala raznih brandova koji su idealan izbor svima koji računalo trebaju za pretraživanje interneta, pisanje zadaća i korištenje društvenih mreža.

Za sve učenike i studente koji moraju izvršavati složenije zadatke i služiti se zahtjevnijim kompjuterskim programima preporuka ide u smjeru super popularnih MacBook Air računala, Acer Nitro ili HP Pavillion modela. Što se tiče gotovih konfiguracija desktop računala, jedan od trenutno najpopularnijih modela je Asus Rog stolno računalo koje će biti odličan izbor svima onima koji neće računalo nositi u školu, a na raspolaganju žele imati pouzdan i moćan uređaj za radi i zabavu.

Oprema za računala

Kvalitetna i praktična oprema za računalo bilo ono prijenosno ili stolno ponekad može značiti i više od samog računala. Dobra tipkovnica ili miš može stvarno učiniti razliku kod korištenja različitih programa, slušalice koje imaju mogućnost prigušivanja vanjske buke spasit će učenike koji žele imati mir i koncentraciju, a vanjski tvrdi disk velikog kapaciteta omogućit će da svi školski zadaci uvijek budu pri ruci.

Ako se koristi desktop računalo, treba razmišljati i o kvaliteti slike i zvuka, uložiti i u dobar monitor sa FreeSync i Flicker Free karakteristikama. FreeSync smanjuje lomljenje slike (a to je posebno poželjna karakteristika svima koji se rado opuštaju igrajući kompjuterske igre), a Flicker Free tehnologija omogućuje minimalno treperenje slike. Kod odabira najbolje modela treba uzeti u obzir i veličinu, odnosno dijagonalu zaslona, raspoložive priključke (HDMI, VGA, DVI), ali i napredne mogućnosti poput ugrađenih zvučnika, utora za USB i slušalice ili 3D podrške.

Učenicima koji u izvršavanju svojih zadaća uglavnom koriste računalo ili tablet od koristi će definitivno biti i printer na kojem će moći isprintati svoje radove, zadaće, seminare. Logičan izbor bili bi super povoljni all-in-one ili multifunkcijski printeri, dobar se model može nabaviti već od oko 500kn, a istovremeno će omogućiti i printanje, skeniranje i kopiranje različitog školskog materijala.

Pametni telefoni i oprema

Iako se nadamo da ih ne koristite za vrijeme školskog sata, vjerujemo da će većina učenika i ove školske godine u svojoj školskoj torbi uz svu ostalu opremu imati i pametni telefon. Pretpostavljamo da već imate svoje favorite u brandovima i modelima pa ćemo vam samo napomenuti da prije kupnje provjerite sve mobitele, trgovine i cijene koje su vam na raspolaganju.

Kao i uvijek trenutno najpopularniji modeli su Samsung Galaxy mobiteli, neizostavni iPhone-i, Huawei Mate Pro modeli sa brutalno dobrim kamerama i super povoljni Xiaomi pametni telefoni.

Kao i svaki drugi gadget, i pametni telefon može u potpunosti zasjati uz odabrane dodatke i opremu za mobitele – od neizostavnih maskica i navlaka za pametni telefon, zaštitnih folija i punjača do prijenosnih bluetooth zvučnika i bežičnih slušalica. Spomenut ćemo ovdje i super praktične prijenosne punjače ili powerbank uređaje koji će riješiti svakodnevne probleme prazne baterije, ne samo mobitela nego i tvog tableta, bluetooth zvučnika ili e-čitača, a neke od njih možeš koristiti čak i za punjenje laptopa ili fotića.

Tableti i e-čitači i oprema

Tablet računala su savršen izbor svih učenika koji ne žele svakodnevno nositi laptop u školu, a trebaju relativno veliki ekran i pouzdan uređaj na kojeg će moći zapisivati sve potrebne zadatke i informacije, istraživati i pretraživati internet i naravno, koristiti razne aplikacije. A ako se uz izabran tablet još nabavi i futrola s tipkovnicom, dobit ćete lagan i svestran uređaj kojeg možete koristiti jednako kao i prijenosno računalo.

Ogroman izbor različitih modela tableta utjecao je i na prihvatljivost njihov cijena tako da se zaista može odabrati jako kvalitetan model koji će zadovoljiti i najzahtjevnije među vama za budget do 1500kn. neki od najpopularnijih modela tableta su Samsungovi Tab modeli, Lenovo Tab, Huawei i Vivax tableti. Među high-end modelima tableta moramo spomenuti dva najpopularnija – Microsoft Surface Pro 6 tablet i naravno, različite verzije Apple iPad 6, iPad Air i iPad Pro tableta.

Za sve one koji se i ove godine spremaju puno čitati, dobar izbor bi bili e-čitači knjiga. Ogroman je izbor sadržaja i knjiga koje možete sačuvati na svom e-čitaču, a sve je veći broj naslova dostupnih i na hrvatskom jeziku. Iako nisu toliko popularni kao tableti ili pametni telefoni, e-čitači su stvarno poželjan i isplativ uređaj za sve one koji se raduju lektirama i čitanju.

Od dodatne opreme za tablet računala, osim spomenute futrole s tipkovnicom, vrijedi spomenuti i neizostavne zaštitne navlake, odnosno torbice i etuije za tablete, praktične stalke za tablet koji će olakšati svakodnevnu upotrebu i olovke za tablet s kojima će biti još jednostavnije pratiti nastavu.