Pretraga

Najsmješnije filmske scene smrti

A- A+

Bavili smo se raznim analizama filmova, scenama koje su sadržavale najviše krvi kao i onima koje su najviše puta bile pauzirane. Ovaj put smo odlučili sastaviti popis najsmješnijih filmskih scena smrti.

Jeste li ikad komentirali kako je netko loše odglumio smrt na filmskom platnu? Na našem popisu nećete samo naći loše odglumljene scene umiranja, nego i greške redatelja i scenarsta koji su napravili takve likove koji jednostavno nisu smjeli na takav način umrijeti.

Matrix: Carrie Anne – Moss

Jedna od najsmješnjih filmskih scena smrti je trenutak kada Trinity umire uboda nekoliko metalnih cijevi, ali ona svejedno ne paničari i mirnim glasom vodi dubokoumni razgovor s Neom u trajanju preko sat vremena.

Asylum Erotica: Klaus Kinski

Iako je upucan 14 puta, on svejedno uporno graciozno pleše. Nismo sigurni koliko bi u stvarnom životu izdržali ovoliki broj metaka i proživljavajući agoniju lagano pratili plesne pokrete. Bilo kako bilo, Klaus Kinski se zbog ove uloge našao na našoj listi najsmješnijih scena smrti.

Shark Attack 3: Megalodon

Čim ste ugledali naslov filma sigurno ste se zapitali koju smo od silnih smiješnih scena izabrali. Nismo izdvojili ni jednu, jer svaka scena u kojoj netko umire u ovom nastavku zaslužuje biti spomenuta.

Live and Let Die: Yaphet Kotto

Roger Moore je po nekima možda bolji od modernog Davida Craiga, ali scena u kojoj James Bond iz 1973. godine raznese Yapheta Kottoa je jedna od najgorih i najkomičnijih svih vremena.

Die Hard: Alan Rickman

U trenutku kad John McClain napokon ima priliku srediti Hansa Grubera te ga drži za ruku kako ne bi pao sa zgrade, Gruber vadi pištolj u namjeri da ubije osobu čija mu je ruka jedini spas. O čemu je on u tom trenutku razmišljao, stavrno ne znamo, ali mu sigurno nije prošlo kroz glavu kako to baš i nije pametna ideja.