Pretraga

Fanovi u deliriju: Stiže nam novi Matrix s Keanu Reevesom u glavnoj ulozi

A- A+

2003. godine izašao je posljednji film, The Matrix Revolutions, a još se od tada šuška o snimanju novog filma. No, došao je kraj nagađanjima – službeno je potvrđeno snimanje četvrtog nastavka. Iz tvrtke Warner Bros. otkrili su da će glavni glumci i dalje biti Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss, a scenaristica i redateljica će biti samo jedna od Wachovski sestara – Lana. Osim toga, na filmu bi se trebalo početi raditi početkom iduće godine.

foto: IMDb

Lana Wachowski će biti scenaristica, redateljica i producentica filma, ovoga puta bez svoje sestre Lilly. Vijest je u ime tvrtke Warner Bros. jučer, 20. kolovoza, obznanio Toby Emmerich, piše Business Wire.

Vraća se samo jedna Wachowski sestra, ali Warner Bros. je njome oduševljen

Izdvojeni članak

Novi film Quentina Tarantina srušio rekord u domaćim kinima: Kritičari također imaju samo riječi hvale

Iako joj se Lilly ovoga puta neće pridružiti u pisanju i provedbi Matrixa, Warner Bros. nije razočaran. Emmerich je o Lani iznio samo riječi hvale, te dodao kako su oduševljeni time što s njom mogu surađivati. Ujedno su i uzbuđeni radi ove prilike.

– Lana je istinska vizionarka – jedinstvena i originalna filmašica – i mi smo uzbuđeni jer će pisati, režirati i producirati ovo novo poglavlje u The Matrix svemiru, izjavio je.

U pisanju scenarija pomoći će joj Aleksandar Hemon i David Mitchell, scenaristi Grant Hilla. Dvije tvrke, Warner Bros. Pictures i Village Roadshow Pictures, će se udružiti radi produkcije, te osiguravanja globalne rasprostranjenosti završnog proizvoda.

Lana smatra da su ideje iz snimljenih filmova i dalje relevantne

Wachowski je sretna što ima priliku raditi na nastavku. Izjavila je kako su ideje koje je sa svojom sestrom razvijala u Matrixu i dalje relevantne. Osim toga je istaknula kako joj je drago što ima priliku ponovno raditi na njima sa svojim prijašnjim suradnicima.

– Mnoge ideje koje smo Lilly i ja istraživale prije 20 godina o našoj stvarnosti su sada čak još relevantnije. (…) Vrlo sam sretna što ponovno imam te likove u svom životu, te zahvalna radi nove prilike za suradnju sa svojim briljantnim prijateljima, kazala je Lana, a piše Business Wire.

Izdvojeni članak

[FOTO] Ove 42 umjetničke slike inspirirale su kadrove neke od najpoznatijih holivudskih filmova

Neo i Trinity će i dalje biti Keanu i Carrie-Anne, ali neki drugi glumci će možda biti zamijenjeni

Trenutno još nisu poznati ni radnja ni okvirno vrijeme završavanja filma, ali znaju se poneki detalji. Variety preko izvora saznaje da će se na filmu početi raditi 2020. godine. Osim toga, Keanu će i dalje glumiti Nea, a Carrie-Anne Trinity.

No, postoji mogućnost da će neki glumci biti zamijenjeni. Govori se da Morpheusa možda više neće glumiti Laurence Fishburne. Umjesto njega bi mogao doći mlađi glumac.

Zanimljivo je i da je vijest objavljena ove godine jer se ove godine slavila 20. obljetnica prvog Matrixa.