Pretraga

Najzabavniji geek na svijetu: Sheldon Cooper

A- A+

Sheldon Cooper, točnije Sheldon Lee Cooper. Godina kada je Zemlja blagoslovljena dolaskom velikog uma, a pod velikim umom mislim na sebe- 1980. Doktorata- dva, od kojih sam prvi napisao sa 16 godina. Zanimanje- fizičar na California Institute of Technology. Kvocijent inteligencije- 187, iako sam uvjeren da se ne može u potpunosti izmjeriti normalnim metodama. Sad kad sam istaknuo ovih nekoliko podataka o sebi, mislim da bismo mogli krenuti na samo nekoliko od nebrojeno mnogo dokaza zašto sam upravo ja najveća faca u Teoriji velikog praska. A ne Leonard. Ne Raj. Ne Howard. Oh, i za ime Božje, ne Penny.

Počnimo od jednostavnijih stvari koje biste vi prosječnog IQ-a mogli razumijeti. U stanu imam svoje mjesto. Odabrao sam to mjesto i zapečatio ga u Leonardovom i mom Sporazumu cimera. Inače, u našem Sporazumu cimera također stoji kako me svaki dan mora voziti na posao i doma, a dva puta tjedno i u park na sat vremena. Tamo smo upisali i potencijalne situacije u kojima bismo se mogli naći. Tek toliko da znamo pravila ako netko zaprijeti da će uništiti Tokio (to je Godzila klauzula) ili ako jedan od prijatelja koji su potpisali sporazum (pod tim se misli na Leonarda i mene), treba pomoć uništiti umjetnu inteligenciju koju je stvorio, a koja preuzima svijet.

Prizmemni umovi poput vas vjerojatno igraju šah u dvoje, ja sam izmislio šah za troje. Osim toga, uvjeren sam da vi igrate škare-kamen-papir. No, jeste li znali da je dokazano kako će igrači koji se dobro poznaju biti izjednačeni u 75-80% slučajeva zbog ograničenog broja ishoda. Zato sam ja osmislio sljedeću verziju.

Spomenuo sam Penny, čudno biće koje živi preko puta našeg stana. Ona i Leonard često pričaju sarkastičnim tonom i govore stvari koje ne razumijem, kasnije kažu da su to šale. To je jedina stvar za koju mi je potrebno vremena da shvatim. Šale. Mislim da je moj um preuzvišen za tako prizemne stvari, ali budući da sam okružen ljudima koji inzistiraju na tome, ponovo sam osmislio nešto svoje- BAZINGA! Uzrečica kojom obilježavam svoje šale. Uvijek ih iznenadim, nitko ih ne očekuje.

Kad sam bolestan vrlo mi je bitno da mi netko pjeva Soft kitty. Obično to radi moja majka, ali kad nje nema, pomirim se s time da to bude Penny.

Za mene ćete čuti da sam aseksualan. To je zato što tvrdim da je ljubljenje obično izmjenjivanje slina. I nije higijenski. Fuj! Također sam bakcilofob. A zbog mog kucanja na vrata tvrde da imam i opsesivno kompulzivni poremećaj.

I na kraju, moram vas razočarati. Scenaristi su najavili da me neće biti
veći dio sljedeće sezone. Poslat će me na ekspediciju tako da ću se
pojavljivati samo kao gost. BAZINGA! I dalje ću biti najbolj