Pretraga

The Big Bang Theory

A- A+


Fizika vas nikada nije zanimala, a fizičare smatrate užasno dosadnim ljudima koji imaju problema sa socijalizacijom jer ih jedino zanima ta fizika. To dakako nije daleko od istine, međutim ako se ti fizičari zovu Sheldon, Leonard, Howard i Rajesh koji u svoje društvo prihvaćaju zgodnu konobaricu Penny, onda su sve samo ne dosadni. U prvi mah grupica prijatelja karakterno je vrlo slična. Zanimaju ih stripovi, roboti, video igre i strasni su trekeri, dok se s druge strane radi o kršćanski odgojenom Sheldonu, židovu Howardu, hindu Rajeshu i Leonardu koji ni sam nije odlučio u što zapravo vjeruje.  

Shelod Coopeer je definitivno najupečatljivija ličnost serije. Njegovo neprepoznavanje ironije, sarkazma, humora, opsjednutost bakterijama i bolestima neisušen su izvor urnebesnih situacija.

Ova humoristična serija je od samog početka rušila rekorde gledanosti. Bilo je i očekivano s obzirom da su njezini autori i ujedno producenti Chuck LorreiBill Prady. Lorre i Prady bili su producenti televizijskih hitova poput  , Dharma and Greg te . Premijera treće sezone The Big Bang Theory, u rujnu 2009. bila je najgledanija serija od svih prikazanih na CBS-u te večeri skupivši 12 milijuna gledatelja.

Ovog je rujna GetGlue, zabavna društvena mreža, provela anketu o najiščekivanijoj i najpopularnijoj televizijskoj seriji mjeseca. The Big Bang Theory je sa 208,217 klikova pomela konkurenciju. Na drugom mjestu se našla serija True blood s 123, 599, dok je na trećem bila Glee sa 110,460 klikova. Osim brojnih nominacija, seriju je 2009. godine nagradio Američki filmski institut za najbolji televizijski program godine te je 2010.  nagrađena  nagradom Ewwy za najbolju humorističnu seriju. Jim Parson je za ulogu doktora Coopera osvojio dvije nagrade Emmy 2010. i 2011. te je zajedno s Kaley Cuoco  za ulogu Leonarda Hofstadtera nominiran za 2012 Peoples Choice Awards.

Sredinom listopada ove godine novu je  epizodu “The Russian Rocket Reaction“ pogledalo 13, 2 miijuna gledatelja, a reprizu  čak 11, 9 milijuna. To dovoljno govori koliko je gledateljima postala draga neobična četvorka. Autori najavljuju emitiranje sveukupno sedam sezona, stoga oni koji još nisu otkrili čari svemira još uvijek stignu – bazinga!