Pretraga

Napokon rješenje za studente: Sceduly automatski ažurira raspored sati koristeći podatke iz ISVU sustava

A- A+

Možda sada ne razmišljate o tome jer je ipak ljeto, a ljeti se ne razmišlja o obavezama i rasporedima, no probajte se nakratko sjetiti panike zvana ‘hvatanje rasporeda’. Nemojte previše razmišljati o tome, i samo par trenutaka je dovoljno da se sjetite koliko je to nezgodno, pogotovo na faksu.

foto: Pixabay

Postoje razni načini za napad na problem zvan raspored, a definitivno je najjednostavniji korištenje Excel tablice. Ipak, ako se ne koristite često Excelom, šanse su da vam neće biti jednostavno i da ćete se na kraju odlučiti napraviti raspored rukom, koristeći možda različite boje i ravnala.

Izdvojeni članak

Šest slabo poznatih prečaca na Excelu kojima ćete impresionirati profesore

Kada ste u osnovnoj ili srednjoj, imate otprilike uvijek isto vrijeme kada ste na faksu pa je puno lakše napraviti raspored, no kada ste na faksu i neke dane imate faks u osam ujutro, a nekad u osam navečer. Također, nitko vam ne da raspored, već sami morate hvatati termine svih predavanja, te se pobrinuti da nemate kolizije.

Vrlo je napeto slaganje rasporeda, a studentima dvopredmetnih studija je vrlo moguće jednako stresno kao i samo polaganje ispita. Zvuči kao pretjerivanje, ali zaista nije… Pokušaj slaganja rasporeda, ali i slušanje predmeta koje želite, i sve to pod pretpostavkom da ćete uspjeti upisati predmet ili grupu koje želite… I stoga, treba vam raspored kako biste mogli sve to prati.

Realno, na kraju će završiti tako da ćete si na jedan papirić napisati kada imate koja predavanja po danima, fotografirati ga i spremiti u memoriju mobitela. Je li to praktično? Ne baš. Jedina prednost je ta što ne morate potrošiti puno vremena, a poslužit će već nekako. Iako bi bilo puno ljepše kada biste mogli dobiti neku tablicu u kojoj bi se nalazili baš svi vaši predmeti, i izborni i oni koje ‘vučete’ s prijašnjih godina.

Sceduly kao nova opcija

Zahvaljujući novoj aplikaciji, Sceduly, mogli biste dobiti upravo to. Radi se o hrvatskom proizvod iza kojeg stoji Tomislav Seser, a koji je specifičan po tome što je umrežen s ISVU sustavom, te odmah vuče podatke iz sustava te stvara raspored, koji se zatim i automatski ažurira.

– Sceduly je dostupan na bilo kojem računalu ili mobilnom uređaju za jednostavno praćenje i izradu rasporeda, te je uspješno integriran u AAI@EduHr sustav visokog obrazovanja omogućujući tako autentifikaciju studenata sa svih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola u Republici Hrvatskoj. Može ga se koristiti bez preuzimanja, bez instalacije i bez problema. Važna značajka Scedulyja je i da svaki student u Republici Hrvatskoj, prvi put, dobiva svoj vlastiti individualni raspored, prema predmetima koje je upisao u akademskoj godini, rekao je Seser za Slobodnu Dalmaciju.

Sceduly se može koristiti ako postoji suradnja s fakultetom, a već se nekolicina obrazovnih institucija u Hrvatskoj javila. No, postoji i inozemni interes, pa su se tako već javili i iz Prištine, piše Slobodna Dalmacija. Naravno, ako se vaša škola/faks odlučio poslužiti ovom modernom verzijom rasporeda, bit će dovoljno da se ulogirate na stranicu koristeći svoj AAI@EduHr identitet, te ćete u samo nekoliko trenutaka imati pristup svemu.

Zvuči kao vrlo dobra opcija za pomoć smušenim studentima, pogotovo onima koji se prvi put susreću s problemom zvanim ‘slaganje rasporeda’. Nadamo se da će Sceduly zaživjeti da će na jesen velikom broju studenata život biti malo lakši.