Pretraga

Nedostaje vam ECTS-a? Za dodatne bodove na ovom faksu igraju Pokemon GO

A- A+

Što kažete na to da igrajući Pokemon Go zarađujete bodove za prolazak određenih kolegija na faksu ili u školi? Tu priliku imat će studenti Sveučilišta u Idahu. Na jednom kolegiju tako će u praksi učiti što znači timski rad i kako zajedničkim radom postići određeni cilj, a ujedno voditi i fizički aktivan život.

Screenshot: YouTube

Studenti Sveučilišta u Idahu koji će slušati novi kolegij ‘Pop-kulturne igre’ dio će bodova moći ‘zaraditi’ igrajući popularnu igricu Pokemon GO, piše Independent. Budući da je kolegij usmjeren na učenja o kreativnom životnom stilu, izgradnji timskog rada i istraživanju zajednice, nositelj kolegija Steven Bird, smatra kako je igrica odlično rješenje za usvajanje teorija.

Izdvojeni članak

Skupio ih sve i evo što poručuje Pokemon trenerima

– Aplikacijom činite mnogo više od samog bacanja Poke lopte. Igrica vas vodi na kratku avanturu u kojoj se susrećete s mnogo toga novog, aktivni ste, izlazite na sunce. Omogućuje vam da se krećete u velikim grupama i timovima. Dakle, ne samo da ste aktivni, već usput imate i team-building te sakupljate iskustvo u vođenju tima, objašnjava Bird za Independent.

Koncept igrice je takav da pomaže čak i onima koji se srame tjelovježbi pred drugima da izađu van i upoznaju nove ljude. Sve to doprinosi cilju ovog kolegija: na zabavan način podučiti studente vođenju tima, etici, sigurnosti i poštivanju drugih.

Osim Pokemon Go, studenti će igrati i druge slične live igrice poput Human vs. Zombies te tako nastojati preživjeti invaziju u dvorištu kampusa.