Pretraga

Nije mu lako: Na internetu traži savjete za dopisivanje s akademski obrazovanom djevojkom

A- A+

U današnje, moderno doba, udvaranje se odvija putem poruka. Tu sve počinje. Od prvog ‘lajka’ na fotografiju, do prvoga ‘Ej’ jer ništa pametnije niste mogli smisliti pa sve do prvog puta kada vam dotična osoba koju pokušavate osvojiti porukama, te iste poruke ‘seena’. Stresno je online upucavanje, posebice ako znate da je osoba koja vam se sviđa na nekoj razini inteligentnija od vas. Sličan problem imao je i jedan momak te je savjet potražio na Redditu.

Foto: Pixabay

Ako ste u ovom trenutku u nedoumici kako biste pristupili djevojci koja studira, recimo, filozofiju, ako ne znate što biste joj točno rekli kako bi je zadivili, došli ste na pravo mjesto. Jedan mladić na Redditu tražio je savjete kako bi lakše zaveo akademske građanke u Hrvatskoj i to, ni manje ni više nego – porukama.

– Savjeti za dopisivanje sa akademski obrazovanom i načitanom djevojkom?, glasio je njegov upit na koji je vrlo brzo dobio razne odgovore.

– Ako ne znaš ‘ć’ i ‘č’, piši sa ‘c’, iako glupo izgleda. Mislim da neke veće pravopisne greške nećeš moći napraviti. Dopisivala sam se ja s likom koji čita knjige pa piše namjernice, ‘kuča’, ‘obečavali’, ‘tudžoj koži’, to je stvarno turn off pa ono, ne tražim da je lik ne znam kako obrazovan, rekla je korisnica Reddita u komentarima.

‘Tri točke nisu zamjena za zarez. To kad vidim vizualiziram tri metka u koljeno istog momenta’

Zatim se javila jedna ‘takva’ i dala svoje savjete za buduće udvarače.

– Nismo grammar nazis, ali nemoj ponavljati baš teže greške. Isto jako bitna stvar, tri točke nisu zamjena za zarez – to kad vidim vizualiziram tri metka u koljeno istog momenta. Ne koristi ‘xD’ i slične gluposti iz 2009., prošla su ta vremena. Uzmi legit emoji, samo da nije ovaj pasivno agresivni 🙂, ili ništa. I da, guglaj nekad kad ne znaš kaj znači neki pojam. Ako je masu stručnog, slobodno ju pitaj da elaborira, ali ako je nešto jednostavnog, bolje da se sam informiraš jer možeš, nego da ti ona k’o tulavcu nekom objašnjava, objasnila je jedna djevojka.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Sasvim obični ferovac savjetuje kako upecati ribu preko Fejsa

‘Početak razgovora dobar s Voltaireom, ali nemoj pretjerivati ako vidiš da ne trza na Francuze’

Sada kada je ustanovljeno da bi bilo dobro slati donekle pismene poruke, vrlo je bitan i sadržaj poruka, tvrde Reddit eksperti.

– O Platonu, obavezno. Početak razgovora dobar s Voltaireom, ali nemoj pretjerivati ako vidiš da ne trza na Francuze. Isto tako, Homer je dobra tema, pogotovo Odiseja, gdje se možeš opisati da si ti moderni Odisej ilitiga Uliks. Važno je isto nakon svake poruke se potpisati sa svojom akademskom titulom. Za prvih mjesec dana veze daj joj poklon svoju doktorsku disertaciju i jednu ružu, poručio je jedan komentator.

Ipak je najbitnije biti svoj

No, šalu na stranu jer najbolje ocijenjen savjet glasi da jednostavno – budete svoji.

– Budi svoj. Nebitno jel’ načitana, geek, sportski tip, nebitno koji su joj hobiji, gdje izlazi, što sluša. Budi svoj. Nemoj trošiti svoje i njeno vrijeme glumeći da si nešto što nisi, istina uvijek kad tad ispliva. Ako kliknete, super, ako ne, ideš dalje, zaključili su Reddit savjetodavatelji.