Pretraga

Omiljeni crtić postaje igrani film: Poznati redatelj oživljava legendarnog ‘Kralja lavova’

A- A+

Među najpopularnije Disneyjeve te popularnije animirane filmove svih vremena smjestio se legendarni ‘Kralj lavova’ iz 1994. Gotovo da ne postoji klinac koji se uz njega nije nasmijao, plakao i zapjevušio, a dobra vijest za sve fanove je da ovaj animirani film dobiva igranu verziju.

Kralj lavova| screenshot; YouTube

Do 2019. poznati redatelj Jon Favreau u suradnji s Walt Disney studijom planira snimiti igranu verziju jednog od najpopularnijih animiranih filmova svih vremena – ‘Kralj lavova’. Projekt će se temeljiti na CGI tehnologiji, koju je Favreau nedavno koristio na filmu ‘Knjiga o džungli’, premijerno prikazanoj sredinom prošle godine.

Izdvojeni članak

CBS snima seriju o malom Sheldonu, spin-off popularne ‘Teorije velikog praska’

Osim spomenutog filma, neki od nedavnih igranih verzija Disneyjevih klasika su ‘Pepeljuga’, ‘Zlurada’ te ‘Ljepotica i zver’. Baš kao i u igranoj verziji ‘Ljepotice i zvjeri’ i u ‘Kralju lavova’ moći će se čuti glazba iz originalnog filma, za koju je film osvojio dva Oscara, te dva od tri Zlatna globusa.

Poznato je i kako će se u igranoj verziji filma pojaviti neki stari, u ovom slučaju glasovi, pa će tako Mufasu ponovno oživjeti James Earl Jones. Osim njega, moći ćemo čuti glas Donalda Glovera kao Simbe, te Setha Rogena kao Pumbaae.

Inače, redatelj Jon Favreau zaslužan je za ekranizaciju Marvelova junaka ‘Iron Mana’, a producirao je i oba nastavka ‘Osvetnika’. Osim na drugom nastavku ‘Knjige o džungli’, trenutno radi i na spin off-u ‘Teorije velikog praska’, ‘Mali Sheldon‘. Gledatelji ga pamte i kao Petea iz serije ‘Prijatelji’, gdje je tumačio bogatog poduzetnika koji želi postati profesionalni UFC borac.

U videu u nastavku, možete vidjeti kako je Favreau primijenio CGI tehnologiju za oživljavanje ‘Knjige o džungli’, koja će biti primijenjena i na ‘Kralju lavova’.