Pretraga

Online nastava na novoj razini: Studenti polažu test plivanja putem interneta

A- A+

Sveučilište u Šangaju najavilo je da će se završni test plivanja održati – online. Zbog pogoršanja pandemije koronavirusa test kojeg moraju odraditi svi studenti koji završavaju preddiplomski studij bit će održan online putem upitnika, što je izazvalo val reakcija na društvenim mrežama.

online test plivanja

Foto: Brian Matangelo, Unsplash

Sveučilište u Šangaju postalo je predmet ismijavanja kada je najavljeno da će test plivanja održati online. Test plivanja na 50 metara obavezan je za studente u Kini jer se plivanje smatra nužnom vještinom i povoljno djeluje na fizičko zdravlje. Kako bi pristupili testu, studenti se trebaju ulogirati na intranet sveučilišta i ispuniti online upitnik. Sa Sveučilišta su poručili da je online test plivanja jedini način da studenti izvrše svoju obavezu polaganja, s obzirom na to da se nastava trenutno u potpunosti održava online i prostorima sveučilišta se ne može pristupiti, prenosi South China Morning Post.

Izdvojeni članak

Nastava tjelesnog u pandemiji je doživjela totalnu transformaciju: Osim trčanja i bicikliranja uči se i – teorija

Odluka sveučilišta izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama. Više od 65 tisuća korisnika društvene mreže Weibo komentiralo je objavu Sveučilišta u Šangaju, većinom ju ismijavajući. ‘Je li to stvarna verzija surfanja na internetu?’, ‘Može li se plivati doma u kadi?’, i ‘Hajdemo uzeti sport kao što je plivanje i potpuno ga maknuti iz vode. Odlična ideja!’ samo su neki od komentara koji se šale sa situacijom.

Neki su odlučili biti kreativni i pokazati kako misle da bi test plivanja kod kuće trebao izgledati. Jedan korisnik TikToka se opremio kapom i naočalama za plivanje i snimio se kako skače s noćnog ormarića na krevet i zatim oponašao plivačke pokrete na krevetu.

Najveći kineski grad Šangaj trenutno se bori s novim valom pandemije. Više od 25 milijuna ljudi nalazi se u strogom lockdownu koji traje od 1. travnja. Početkom tjedna prijavljeno je 69 novozaraženih i više od 800 asimptomatskih slučajeva.