Pretraga

Naša učenica ostvarila veliki uspjeh na svjetskom natjecanju u Kini, a osvojila je i dodatnu nagradu

A- A+

Ema Dujmović, 11-godišnja učenica, osvojila je sjajno deveto mjesto na svjetskom natjecanju u kineskom jeziku u Kunmingu. Povrh toga, poseban uspjeh je i to što je Ema osvojila posebnu nagradu za najkreativnije predstavljanje na čitavom natjecanju. Grad Samobor izrazio je ponos nad Eminim uspjehom, a gradonačelnica Petra Škrobot ističe kako je Ema promovirala Samobor na najbolji mogući način u dalekoj Kini.

Miran Šoić, Ema Dujmović i Petra Škrobot

Miran Šoić, Ema Dujmović i Petra Škrobot | foto: Grad Samobor

Ema Dujmović, 11-godišnja učenica 6. razreda Osnovne škole Milana Langa u Bregani, na svjetskom natjecanju u kineskom jeziku za neizvorne govornike, koje se događalo u kineskom gradu Kunmingu, u konkurenciji 58 djece iz različitih dijelova svijeta osvojila je sjajno deveto mjesto. Ema je nastup u Kini završila glavnom prezentacijom pred publikom i žirijem, a osvojila je posebnu nagradu – za najkreativnije predstavljanje na natjecanju.

‘I u budućnosti ću se truditi ostvariti nove uspjehe’

U sklopu natjecanja Ema je tijekom sedam dana imala četiri pismena ispita, te usmeni dio natjecanja. Uz znanje kineskog jezika i prezentaciju svaki sudionik trebao je pokazati i jedan svoj talent. Ema je odabrala slikanje te je na kraju natjecanja dobila nagradu kao najkreativnije dijete prvenstva za predstavljanje kroz cijeli tjedan. Ema se zato zahvalila gradonačelnici na prijemu i uručenom priznanju.

– Jako mi to puno znači i u budućnosti ću se truditi ostvariti nove uspjehe na ponos Gradu Samoboru. U Kini mi je bilo neopisivo i za mene je to prekrasno iskustvo za cijeli život, istaknula je Ema.

Izdvojeni članak

‘Kineski govorim bolje od hrvatskog’: Zagrebački učenik osvojio drugo mjesto na svjetskom natjecanju

‘Za Samobor su sad čuli i na drugom kraju svijeta’

U ime Gradskog vijeća Emi Dujmović na uspjehu je čestitao te zahvalio što Samobor promovira na najbolji mogući način, predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić. Uz to, gradonačelnica Samobora, Petra Škrobot, kazala je kako je Grad izrazito ponosan na Emu i njezin uspjeh.

– Čitavo vrijeme pratili smo tvoj boravak u Kini, način na koji si prezentirala svoje znanje, kreativnost i talent, ali i Grad Samobor, jer pojasnila si otkuda dolaziš te nastupala u samoborskoj narodnoj nošnji. Tako su mnogi za Samobor čuli i na drugom kraju svijeta, dalekoj Kini, istaknula je gradonačelnica te rekla kako se veseli novim Eminim uspjesima i rezultatima.