Pretraga

Otkrivamo zašto nosimo crveno donje rublje na Silvestrovo

A- A+

Nošenje crvenog donjeg veša na Silvestrovo postao je čisti klasik. Iako se na to najčešće odlučuje nježniji spol, trend je zahvatio i muškarce. No jeste li se ikada zapitali odkud uopće potječe takva tradicija? Teorija je mnogo, a mi smo izdvojili one najzanimljivije.

crne gaće

Crne gaće

Izdvojeni članak

Novogodišnji tulumi na koje još stignete otići

Neki crvenu boju kao i donji veš u toj boji povezuju sa seksom, nekima ista boja označava sreću i bogatstvo, a neki idu toliko daleko sve do Srednjeg vijeka. U svakom slučaju ova strastvena nijansa svakako je predmet raspravljanja već godinama.

Mnogi se pravila vjerno drže ne znajući koja je svrha. Tako primjerice jedna od priča koju navode strani mediji je da ako želite da vas sreća prati u predstojećoj godini, briše negativnu energiju i privlači arkanđela Mihaela da nas čuva valja odjenuti crveni komad veša.

Također, crveno donje rublje povezano je s romantikom i srećom u ljubavi i seksu, a nije odbačena ni teorija kako darivanje crvenih komada odjeće znači da želite sreću onome kojemu poklanjate te bogatstvo zadovoljstva onoga tko poklanja.

Nadalje, najzanimljivija teorija definitivno je ona koja seže još u Srednji vijek u vrijeme kada je nošenje odjeće krvi bilo zabranjeno jer je boja bila povezana sa zlim silama pa su je žene morale nositi ispod odjeće, koja je najčešće uključivala upravo donji veš.

Bilo kako bilo, iz svih teorija izrodila je strastvena tradicija koju ni ove godine nipošto nemojte zaobići. Dopustite sebi i svome partneru dašak strasti i glamura i nakon što skinete vašu novogodišnju kombinaciju ujutro, u novoj godini.