Pretraga

Tužna obljetnica: Prošlo je dvije godine od tragične smrti osmero studenata u novogodišnjoj noći

A- A+

Tijekom novogodišnje noći osmero mladih studenata odlučilo je dočekati 2021. godinu u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja u BiH. Ondje su tragično i preminuli od trovanja plinom iz agregata, a policija je njihova tijela pronašla na Novu godinu. Dvije godine nakon nezapamćene tragedije na tom području mještani su zapalili svijeće u sjećanje na prerano izgubljene živote.

Foto: posusje.info

‘Zauvijek će biti u našim srcima i mislima’, poručili su mještani Posušja, mjesta u Bosni i Hercegovini povodom druge obljetnice tragedije u kojoj je izgubljeno osmero mladih života. Radi se o novogodišnjoj tragediji u kojoj je osmero studenata izgubilo svoje živote nakon trovanja plinom iz agregata u vikendici gdje su slavili Novu 2021. godinu.

– Uzrok smrti je intoksikacija ugljičnim monoksidom. U krvi svih osam osoba je nađena koncentracija ugljičnog monoksida koja je smrtonosna, potvrdio je tada za srednja.hr Josip Aničić, županijski tužitelj tužiteljstva u Širokom Brijegu.

Građani Posušja i okolice dvije godine nakon okupili s use kako bi im zapalili svijeće ispred Spomen obilježja na Trgu hrvatskih branitelja. Podsjetimo, u ovoj nezapamćenoj tragediji koja je zavila regiju u crno preminuli su studenti koji su bili 2001. godište, a troje je 2020. započelo studij na Sveučilištu u Splitu.

Jedna od njih, Mirela Rezo, studirala je na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu u Splitu, a Marija Pavković i Stipe Romić na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Ostalih petero studiralo je na Sveučilištu u Mostaru. Ivan Miličević bio je student Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike, Žana Pavković Filozofskog fakulteta, Mia Soldo studentica Pravnog fakulteta, Stipe Pavković student Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike i Stjepan Jukić student Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti.