Pretraga

Ova serija izašla je prije mjesec dana: Izazvala je tolike kontroverze da ju je Netflix već – ukinuo

A- A+

Resident Evil neće dobiti novu sezonu. Netflix je nije naručio nakon što njihova najnovija ekranizacija popularnog gaming serijala nije opravdala gledanost. Osim toga, strani mediji pišu i da su loše ocjene koje je serija zaradila olakšale odluku.

resident evil

Foto: Youtube screenshot; Netflix

Resident Evil, najnoviji pokušaj ekranizacije megapopularnog gaming serijala u izvedbi Netflixa, nešto više od mjesec dana nakon premijere već je ugledao svoj kraj. Kako piše Deadline, prva sezona, koja je izašla 14. srpnja, nije opravdala očekivanja. Tijekom prvog tjedna korisnici su potrošili 72 milijuna sati gledajući seriju, što je skočilo za tek milijun sati u narednom tjednu.

Osim toga, recenzije, kako kritičara, tako i generalne publike, nisu bile sjajne. Na IMDB-u zaradila je slabašni rejting od 3,9, dok su dvije najbolje ocijenjene epizode dobile tek 5,0. Na Rotten Tomatoesu nova je adaptacija Resident Evila dobila nekih 55 posto. Dok su kritičari uglavnom unisoni u pretežno negativnoj ocjeni ove ekranizacije, publika je podijeljena između većine koja ju hejta, i manjine kojoj se to što je pristup drugačiji, sviđa.

Izdvojeni članak
resident evil netflix

Nova hit serija na Netflixu podijelila gledatelje: Jedni ju mrze, drugi obožavaju

Generalnu publiku, naime, čine oni koji okvirno znaju otkud Resident Evil dolazi, što predstavlja i podrazumijeva, ali i oni koji su tim univerzumom opsjednuti još kada je na prve poznate konzole debitirala ova danas megapopularna videoigra. Ovi potonji uglavnom nisu zadovoljni, kao što nisu bili zadovoljni ni prethodnim filmovima u franšizi, prvenstveno iz razloga što pokušavaju pratiti, ali ne prate temeljne postavke o radnji i likovima iz videoigara.

No, ono gdje jedni seriju kritiziraju, drugi ju vole. Baš ta činjenica da Netflixova serija uzima neke temeljne postavke, ali im daje novo ruho i neke moderne trope, dobar je dio publike ostavila na rubu sjedala dok su cijele noći potrošili na bingeanje do zadnje epizode. Bilo kako bilo, prva sezona serije bit će dostupna na Netflixu i moći ćete ju pogledati neovisno o tome što neće dobiti nastavak u drugoj sezoni. Ispod možete pogledati i trailer.