Pretraga

Ovaj hrvatski grad svim učenicima sufinancira maturalnu večer: ‘Značajno su porasli troškovi’

A- A+

Za samo dvadesetak dana maturanti će odslušati posljednje sate, napisati posljednje ispite i oprostiti se od školskih klupa. Posljednjeg službenog dana, 26. svibnja, održavaju se norijade diljem Hrvatske. No, umjesto koncerta i okrijepe na Dan maturanata, po dogovoru s maturantima, Grad Križevci učenicima će sufinancirati troškove maturalne večeri.

foto: Unsplash

Grad Križevci javlja da će ove godine, umjesto organizacije koncerta i okrjepe na Dan maturanata, financijska sredstva koja bi bila na to utrošena preusmjeriti na sufinanciranje troškova maturalne večeri.

– Ovom mjerom izravno će se pomoći obiteljskom budžetu s obzirom da su značajno porasli troškovi maturalne večeri i pridonijeti tome da svi imaju jednake mogućnosti prisustvovanja ovom važnom događaju u životu maturanata, navode iz Grada.

Izdvojeni članak
maturanti krizevci

Ovo morate vidjeti: Križevački maturanti svom nastavniku posvetili cijeli jedan dio norijade

Ovu odluku Grad nije donio na svoju ruku, tako su se dogovorili s maturantima.

– Svake godine u gradskoj upravi održi se sastanak s maturantima kako bi se vidjele njihove želje oko obilježavanja njihovog dana, Dana maturanata. Do sada je Grad financirao koncert po izboru maturanata i okrjepu, no ove su godine maturanti istaknuli kako im je bitnije da se ta sredstva preusmjere na sufinanciranje troškova maturalne večeri. Kao grad koji sluša svoje građane i kao Grad mladih pohvalili smo njihovu inicijativu i podržali takav prijedlog, istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn.

Svakom maturantu, priopćeno je iz grada, križevačkih srednjih škola trošak maturalne večeri sufinancirat će se s 15 eura.