Pretraga

Ovo morate vidjeti: Križevački maturanti svom nastavniku posvetili cijeli jedan dio norijade

A- A+

Križevački maturanti proslavili su norijadu na poseban način. Kostimirali su se, predstavili svoje razrede i na taj se način istaknuli na proslavi Dana maturanata. Policajci, navijačice, igrači američkog nogometa i tenisači samo su neki od grupnih kostima koji su se prošetali križevačkim ulicama.

maturanti krizevci

Foto: screenshot Televizija Križevci Facebook

Norijada, odnosno Ludi dani su način na koji križevački maturanti obilježavaju kraj svog srednjoškolskog obrazovanja. Proslava je počela okupljanjem kod Osnovne škole Ljudevita Modeca. Povorka je krenula prema Strossmayerovom trgu, a kako je snimila Televizija Križevci, svoj su dolazak najavili bubnjevima na čelu kolone.

Izdvojeni članak

[NORIJADA 2022.] Imamo fotke, ovo su najbolji trenuci s današnje norijade: Pratili smo sve iz minute u minutu

‘Kome ćemo vjerovati ako ne našim mladim ljudima’

Maturanti su na Strossmayerovom trgu predstavili svoje razrede i kreativne kostime koje su izabrali za Lude dane. Maturantima su se obratili ravnatelji škola koji su im zaželjeli sve najbolje u daljem životu.

– Došli ste do samoga kraja. Ja sam vam rekao da vam svima vjerujem, jer kome ćemo vjerovati ako ne našim mladim ljudima koji dolaze za nama i koji će nas naslijediti na svim onim pozicijama gdje smo sada, rekao je maturantima Toni Svoboda, ravnatelj Srednje gospodarske škole u Križevcima.

Izdvojeni članak

Totalno drukčiji od drugih: Maturanti u Labinu za norijadu se odlučili provozati, pogledajte u čemu

Posebna posveta razredniku

Najprije su se predstavili učenici 4.a razreda Srednje gospodarske škole, koji su ujedno prva generacija agrotehničara koja je maturirala u toj školi. Učenici 4.a razreda Opće gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci organizirali su posebnu posvetu svom razredniku, Ernestu Jurišiću. Djevojke su se maskirale u prodavačice, a dečki u sredovječne muškarce koji vole ‘visiti’ ispred dućana i ispijati pivo. Osmislili su i naziv i slogan svog dućana: ‘Erny – Nudi sve što Vam treba, i igara i hljeba’.

Učenici 3.e razreda Srednje škole Ivan Seljanec, smjer prodavači su se maskirali u policajce, a učenici 4.c razreda Prirodoslovno-matematičke gimnazije u igrače tenisa. Bilo je tu još zanimljivih kostima, poput igrača američkog nogometa i Batmana, a najdoslovniji su bili učenici 4.d razreda Srednje škole Ivan Seljanec, tehničari cestovnog prometa, koji su obukli reflektirajuće prsluke i neonski žute šilterice. Ostale razrede i zanimljive kostime možete pogledati na Facebook stranici Televizije Križevci.

Kako maturanti provode norijadu u Zagrebu i ostatku Hrvatske možete vidjeti u našem tekstu UŽIVO: NORIJADA 2022 gdje iz minute u minutu pratimo događanja. Naši reporteri i fotografi su na terenu.


Portal srednja.hr započeo je s projektom Brucoš 101 koji će vas upoznati sa čarima studentskog života. Naučit ćete sve o glavnim konceptima studiranja, a dobit ćete i najvažnije informacije o maturi i upisu na visoka učilišta. O svemu tome moći ćete čuti i na video konferenciji na našem YouTube kanalu koja se održava 27. svibnja s početkom u 10 sati. Pretplatite se na naš newsletter kako biste primali specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja te kako biste dobili podsjetnik o održavanju konferencije.