Pretraga

Ove odjevne predmete nabavite nakon što diplomirate

A- A+

Studentsko doba je razdoblje unutar kojeg mnogi vole eksperimentirati s odjećom, frizurama, piercinzima i sličnim znakovima traženja vlastitog stila. No, nakon što diplomirate, većina radnih mjesta zahtijevat će određeni dress code od vas, a svakako promjenu college stila odijevanja. Situacija je takva da, nakon što izađete s faksa, nećete imati dovoljno novca da si omogućite određena dobra. Međutim, svaki muškarac bi trebao nakon diplome, čim prije je moguće obogatiti svoju garderobu s ovih deset predmeta.

Foto: aboutsuits.com

Za vrijeme studija, mnogi odjevni izričaji dolaze u obzir te jedino što morate paziti na fakultetu je zadovoljenje osnovnih kriterija pristojnosti. No, nakon diplome stvari se mijenjaju, dolazite u drugo životno razdoblje, a drugačije vas doživljava i okolina. Stoga prije nego krenete u potragu za poslom, svaki bi muškarac prema Business Insideru, trebao ovih deset odjevnih predmeta uvrstiti u svoj ormar.

Izdvojeni članak

Neprikladno odijevanje za posao uzrokuje pogrdne komentare nadređenih

Odijelo po mjeri

Svakom muškarcu dođe dan kada mora na sebe obući odijelo. Prema spomenutom izvoru, žene vole vidjeti muškarca u odijelu, kao što muškarci vole vidjeti ženu u donjem rublju. Stoga, ako ga niste nabavili još za vrijeme studija, učinite to čim prije.

Najbolje ga je skrojiti po mjeri, budući da na ovaj način ostavljate dojam na okolinu i eventualnog poslodavca da pazite na detalje. U drugom slučaju kupite klasično odijelo, za svaku priliku. Neće ostati neiskorišteno.

Lagani sako

Dobrodošao odjevni predmet i za vrijeme ljeta, ali i zime. Ako vam radno vrijeme ne zahtjeva isključivo nošenje odijela, sako može biti elegantna zamjena. No i za svakodnevno nošenje nije prevelika šminka.

Izdvojeni članak

Nema ozbiljnih sankcija za nedolično odjevene u hrvatskim obrazovnim institucijama

Poslovnu košulju

Slični su razlozi, kao i za kupovinu odijela. Dodatnu važnost košulje poprimaju, ako većinu radnog vremena provodite bez jakne, pa su one istaknute cijeli dan. Prilikom kupovine košulje posebno obratite pozornost na kragnu te naramenice.

Dva para cipela za odijelo

U ovom pogledu o dvije stvari morate voditi računa. To su kupovina pristojnih cipela te njihovo održavanje. Kako biste mogli izmjenjivati odjevne kombinacije, dobro je kupiti jedne crne i jedne smeđe cipele.

Ne morate kupiti veoma skupe cipele, ali je važno obratiti pozornost da vam pristaju uz ostalu navedenu odjeću.

Torbu ili torbicu

Novčanici, pametni telefoni, ključevi, kao i ostale sitnice, uvjetuju da i muškarci u modernom vremenu također moraju imati neku torbicu uz sebe. Za vrijeme fakulteta mogli ste nositi u sportskoj torbi bilježnice, knjige te ostale svakodnevne sitnice, no uz sakoe, odijela te cipele ne bi baš pristajao ruksak takve vrste.

Kratke čarape

I čarape se vezuju uz ostatak odjeće koji je nabrojan. Duge čarape do ispod koljena, nisu dobar izbor jer često padaju prema dolje i obavijaju članke, što ružno izgleda kada se podigne nogavica. Kratke pak čarape stoje na svome mjestu tijekom cijelog dana.

Pristojan baloner (overcoat)

Kada dođu hladni dani te odijelo nije dovoljno da bi nas ugrijalo, sportska jakna preko njega, neće izgledati umjesno. Stoga je dobro imati baloner, koji će vas grijati i izgledati profesionalno. Izdvojite li malo više novca, ovakvi odjevni komadi mogu trajati i desetljeće.

Foto: Wikipedia / džepna maramica

Kvalitetan par sunčanih naočala

Za vrijeme fakulteta, ništa neobično nisu naočale sa fluorescentno zelenim ili sportskim okvirima. No, nakon diplome dobro bi ih bilo pohraniti u kutiju s uspomenama te si nabaviti neke što neutralnije i poslovnijeg izgleda.

Remen i/ili tregere koji pristaju uz odijelo

Kako se remen unutar stylinga kombinira s cipelama, bilo bi idealno imati dva uz spomenute crne i smeđe cipele. Po tome i kopče na remenu bi onda trebale biti u dvije boje, najbolje srebrenoj i mesing boji.

Džepna maramica

Prema Business Insideru ovo je nepravedno najpotcijenjeniji muški modni dodatak. Jednostavni jednobojni rupčić, najbolje od pamuka ili lana nikada nije neumjesan.